miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  100 de percheziții în Arad și alte 33 de județe. Polițiștii caută arme vândute ilegal

  de Ioana Costaș | 4 aprilie 2023, 8:33 AM | Știri Arad

  0

  Nu mai puțin de 100 de percheziții au loc în această dimineață în Arad și alte 33 de județe din țară într-un dosar penal care vizează infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

  „Polițiștii din cadrul structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., pun în executare 100 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată” informează Poliția Română.

  Perchezițiile au loc la: Alba Iulia( 2), Argeș ( 2), Arad ( 3), Bacău (6), Bihor ( 1), Bistrița-Năsăud (11), Brăila ( 2), Botoșani ( 2), București ( 1), Brașov ( 2), Cluj (3), Călărași ( 1), Caraș-Severin (2), Constanța ( 3), Dâmbovița (1), Dolj ( 7), Galați (1), Giurgiu (1), Gorj ( 3), Hunedoara ( 4), Ialomița (1), Iași (1), Mehedinți ( 1), Maramureș ( 4), Mureș ( 1), Neamț ( 4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu ( 3), Suceava (4), Timișoara ( 9), Teleorman ( 1), Vâlcea (4), Vrancea (1), Vaslui ( 4), la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă. Peste 100 de persoane vor fi conduse la sediul unităților de poliție pentru audieri.

  Din cercetări a reieșit că persoana bănuită ar fi importat prin curierat, de pe teritoriul Spaniei, arme neletale și muniție supuse autorizării, pe care le-ar fi comercializat către 105 persoane domiciliate în mai multe județe, fără a obține autorizările prealabile impuse de lege.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.