duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  ​Nu va avea loc un atac asupra Ucrainei miercuri, asigură ambasadorul rus pe lângă UE

  de - | 16 februarie 2022, 8:15 AM | Internaţional

  0

  (foto: Moscova)

  Ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană Vladimir Cijov a respins miercuri avertismentele SUA cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei, transmite dpa, citat de Agerpres. „În ceea ce priveşte Rusia, vă pot asigura că miercurea aceasta nu va avea loc niciun atac. Nu va exista nicio escaladare nici săptămâna viitoare, nici în săptămâna următoare, nici luna viitoare”, a spus Cijov în declaraţia publicată în ediţia de miercuri a cotidianului german Die Welt.

  „Războaiele din Europa rareori încep într-o zi de miercuri”, a adăugat el.

  Guvernul SUA a anunţat că apreciază posibilă o incursiune rusă în Ucraina înaintea încheierii Jocurilor olimpice de iarnă din China, duminică.

  SUA şi aliaţii din NATO acuză că Rusia pregăteşte un nou atac asupra Ucrainei după anexarea peninsulei Crimeea în 2014, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

  Ambasadorul Cijov a condamnat afirmaţiile SUA cu privire la un posibil atac asupra Ucrainei.„Când aduci acuzaţii, în special acuzaţii foarte grave împotriva Rusiei, ai şi responsabilitatea de a prezenta dovezi. Altfel, e calomnie”. Şi a întrebat:„Deci unde sunt dovezile?”

  Ambasadorul rus a cerut din nou Occidentului să ia în serios preocupările de securitate ale Rusiei.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.