În 30 iunie, la Arad se celebrează Ziua Învățătorului. Sunt așteptați peste 100 de invitați din țară și străinătate

  de Special Arad | 26 iunie 2017, 11:49 AM | Educaţie

  0

  Asociația Generală a Învățătorilor din România și Consiliul Județean Arad invită cadrele didactice din municipiul și județul Arad să sărbătorească împreună, în 30 iunie, Ziua Învățătorului. Vor sosi în Arad și peste 100 de oaspeți din țară și de peste hotare.

  Activitatea se desfășoară în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Arad, Inspectoratul Școlar al Județului Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”, Asociația Spațială Europeană – România, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Palatul Copiilor, Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia, Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina și Asociația Generală a Învățătorilor din România – filiala R.Moldova.

  Timp de trei zile, în perioada 29 iunie – 2 iulie, se vor organiza Simpozionul Internațional „Portrete de dascăli”- ediția a IX-a, Concursul Internațional de Creație Plastică pentru Copii și Elevi „Portretul dascălului meu”, conferințe și cursuri pentru educatoare, învățători și profesori certificate de furnizorii de formare, toate oferite gratuit de organizatori celor care doresc să participe.

  În 30 iunie, pentru conferințe și cursuri în plen, cadrele didactice sunt așteptate în două locații: atât în sala festivă de la sediul Consiliului Județean de la ora 11.00 unde va fi și prilej de primire a participanților de către doamna vicepreședinte Claudia Boghicevici și în Sala de Conferințe a Complexului Universitar din Micălaca al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad la ora 15.30.

  În 1 iulie oaspeții se vor deplasa la Șiria și Pâncota pentru vizitarea Casei Memoriale Ioan Slavici și Emil Monția și pentru continuarea lucrărilor simpozionului internațional, gazde fiind de data aceasta primăria și liceul din localitate.

  În 2 iulie participanții sunt așteptați pentru conferințe și cursuri în plen la ora 9 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în Sala „Ștefan Cicio Pop” de pe B-dul Revoluției nr. 94.

  Pe www.invatatori.ro se poate găsi întreaga agendă a evenimentului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.