Fiorentina a luat un atacant de la UTA! Adrian Petre este de ieri la Florența

  de Lucian Dănilă | 12 august 2014, 12:20 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Fotbalul italian și-a îndreptat atenția spre clubul UTA Bătrâna Doamnă. După ce mai mulți jucători din generațiile 1997 și 1998 au luat drumul Marii Britanii, de ieri, atacantul Adrian Petre se află în pregătiri cu Fiorentina.

  Adrian Petre a atras atenția cluburilor italiene prin evoluțiile din turneul semifinal al campionatului național de juniori, dar și la unele prezențe pe care le-a avut la lotul național de juniori. Deși este născut în 1998, Petre a fost unul dintre cei mai importanți jucători la grupa 1997. „A plecat ieri dimineață. Este un atacant plin de calități. Chiar dacă era obosit după perioada de pregătire, este bine că a mers pentru că are o șansă bună”, spune Cristian Păcurar, antrenorul său de la juniori.

  Dorit de Juventus, Inter și Fiorentina, atacantul arădean a plecat ieri spre Florența, acolo unde în această după amiază efectuează vizita medicală. Adrian Petre va rămâne în Florența până vineri, urmând a se întoarce la Arad pentru a evolua la Turneul Elite de pe arena „Motorul” (22-24 august), acolo unde juniorii de la UTA BD vor da piept cu Queens Park Rangers sau Ferencvaros, la un turneu de la care nu vor lipsi cluburi ca Dinamo, Wolverhampton sau Academia Puskas.

  „Sunt puțin obosit după trei săptămâni de cantonamente, dar voi da totul din mine pentru a demonstra că pot să joc la Fiorentina. Vineri mă întorc la Arad pentru a mă pregăti de Turneul Elite”, spune Petre, care în ultimele trei săptămâni a fost în cantonament atât cu juniorii de la UTA BD, cât și cu echipa de seniori, la Bad Bleiberg, în Austria.

  Atacantul arădean a fost dus în Italia de asociatul lui Ana Maria Prodan, Attila Karda. „E un jucător pentru care în ultima perioada a existat interes și din partea altor cluburi mari din Italia. Fiorentina a fost echipa care s-a mișcat mai repede dar împreună cu Ana Maria discutăm și cu alte cluburi care sunt interesate de el și sperăm să facă pasul la o echipă mare deoarece este un jucător cu calități extraordinare și în care avem mare încredere”, spune Attila Karda.

  petre 1

  Tatăl lui Adrian, Petre Tabarcea, a fost vicecampion mondial la fotbal-tenis!

  Probabil nu este întâmplător faptul că Adrian Petre este comparat, în execuții, cu Zlatan Ibrahimovic. El a moștenit foarte mult de la tatăl său, fost campion național și vicecampion mondial la fotbal-tenis Petre Tabarcea. Tabarcea a fost ani la rând cel mai bun „trăgător” din lume, în jocul la fileu neavând adversar. A luat locul al 2-lea la triplu, în 2004, la Campionatul Mondial de la Prostejov (Cehia) împreuna cu echipa României.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.