Festivalul „Zilele Filmului Maghiar” ajunge și la Arad și se desfășoară la Teba





Festivalul „Filmtettfeszt” ajunge pentru prima oară în Arad! Timp de 2 zile, pe 2 și 3 octombrie, arădenii vor putea viziona cele mai noi creații cinematografice realizate în Ungaria și Transilvania, la fosta fabrică Teba.
Programul va cuprinde o secțiune de filme de lungmetraj, cât și două secțiuni de filme de scurtmetraj: Filmele taberei de creaţie Filmtett Workshop și Filmgalop – competiţia de scurtmetraje maghiare din Transilvania.
Intrarea va fi liberă la toate proiecţiile, iar filmele vor avea subtitrare în limba română sau engleză.
Aflat la ediția cu numărul 15, „Filmtettfeszt” va fi prezent anul acesta în 12 orașe, și anume Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Baia Mare, Târgu Secuiesc, Covasna, Bistrița, Zalău și Arad.
PROGRAM:
Vineri, 2 octombrie
17:00 Nagy Dénes: Rană / Seb (subtr. EN)
18:00 Miklauzic Bence: Parcarea / Parkoló (subtr. RO)
20:00 Török Ferenc: Insula nimănui / Senki szigete (subtr. RO)
Sâmbătă, 3 octombrie
16:00 Filmele taberei de creaţie Filmtett Workshop, ediția a 14-a (subtr. RO)
17:00 Filmgalopp – competiţia de scurtmetraje maghiare din Transilvania 1. (subtr. RO/EN)
18:30 Filmgalopp – competiţia de scurtmetraje maghiare din Transilvania 2. (subtr. RO/EN)
20:00 Ujj-Mészáros Károly: Liza, zâna-vulpe / Liza, a rókatündér (subtr. RO)
Prima ediţie a festivalului Filmtettfeszt a fost organizată în anul 2001 cu scopul de a prezenta publicului clujean filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat în distribuţie cinematografică în România. În acelaşi timp organizatorii au dorit să asigure o platformă de prezentare cineaştilor maghiari transilvăneni deja cunoscuţi sau aflaţi încă la început de carieră.
Filmele care urmează a fi proiectate la Arad:
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)