marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Consilierii locali din Vladimirescu au respins cererea firmei Eric Bioremediere Oil. Urmează un studiu de impact

    de Mihai Todoca | 20 februarie 2018, 12:57 PM | Știri Arad | Topic special | Vladimirescu

    8

    Titlul inițial: Vladimirescu – „raiul” firmelor care se ocupă cu substanțele toxice! O nouă societate a depus cerere la Agenția de Mediu Arad

    Subiectul care face (din nou) știrea zilei în Vladimirescu este cererea depusă la Agenția de Mediu Arad de o societate pentru obținerea autorizației de „lucru” cu substanțe periculoase. După ce, în urmă cu o săptămână, Consiliul Local din Vladimirescu a respins solicitarea unei alte firme pentru „a desfășura activități de tratare a unor materiale periculoase, poluante” (societatea DEMECO din Bacău), o altă societate, cu sediul în Ploiești, Eric Bioremediere Oil a depus la la Agenția de Mediu Arad o solicitare pentru aceeași autorizație.

    Firma care are ca și obiect de activitate unul aproape identic cu DEMECO, dorește mai exact să desfășoare activități de tratare și eliminare a deșeurilor periculoase, colectarea acestora și comerțul cu ridicata al deșeurilor.

    De ce există un interes atât de ridicat pentru mica localitate care a reușit totuși, prin cetățenii care au strâns semnături și implicarea Consiliului Local, să spună un vehement NU unei solicitări care ar fi influențat în mod negativ calitatea vieții celor din Vladimirescu?

    Aproape 1000 de oameni au semnat petiția pentru a nu acorda aviz favorabil firmei DEMECO: Sute de cetățeni din Vladimirescu, inclusiv administrația locală, resping construirea unui incinerator de deșeuri periculoase pe teritoriul comunei! Semnează și tu petiția online!

    Ceva încă nu ne „pușcă” așa cum trebuie, însă sperăm că lucrurile vor rămâne așa, deși solicitările respinse de către Consiliul Local pot fi atacate în instanță pentru anulare.

    Nu știm exact în ce direcție se vor duce lucrurile, dar ceea ce este cert este interesul ridicat, și forțăm noi, puțin suspicios al firmelor pentru Vladimirescu în vederea desfășurării unor activități poluante cu deșeuri periculoase.

    În ziarul local, cetățenii au fost informați cu privire la ambele hotărâri ale Consiliului Local cu privire la respectivele societăți (acelea de a nu li se acorda autorizația de funcționare) cât și dacă au existat (sau există încă) probleme cu populația sau încălcări ale legislației de Mediu.

    UPDATE:

    Consilierii locali din Vladimirescu au respins cererea firmei Eric Bioremediere Oil în vederea acordării unei autorizații de „lucru” cu deșeurile toxice, iar ieri s-au prezentat la Agenția de Mediu Arad unde au prezentat hotărârea de Consiliu votată în unanimitate pentru respingerea avizului până la efectuarea unui studiu de impact asupra sănătății populației și interzicerea construirii unui incinerator de deșeuri periculoase pe raza Comunei Vladimirescu.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Mor oameni pe capete de la cunoscuta boala cancer la santana sant 2 firme de aluminiu si inox aerul greu de respirat in zona aia noi nu vrem sa nu putem sa stam in curte de noxe si mai stiu eu ce gaze vrem aer curat vrem. La padure sa stam la pik nik linistiti nu sa murim de intoxicati !!!!

      +3 voturi
      +1
      -1
    2. La lichidare m-am ocupat de el… eram sef birou licitatii lichidari… nu exista legea falimentului, nici cea a mediului si am avut in fata o firma Americana de lichidare! A fost o provocare adevarata!
      Archim era cel mai nou combinat din tara si dispunea de licenta de fabricatie belgiana pentru multi ani… Am analizat tot atunci… pentru ramane o experienta din care am invatat foarte mult! Am si gresit! Am fost ajutata si sprijinita cu toata forta de seful institutiei si ma bucur ca a avut intotdeauna incredere in mine, iar daca a trebuit m-a si protejat, extrem de discret, indiferent cat de diferiti am fost in mentalitate si in ideologie…. Profesional nu ne-a despartit nimic, am simtit ca traiam si lucram ina ceeasi tara si pentru aceeasi tara!
      Americanii au contractat, nu stim insa cat de americani erau, erau inregistrati acolo, afacerea a fost a altcuiva si pontul a altcuiva!
      Am muncit si gandit mult…. a fost nevoie… a fost o responsabilitate extrem de mare!
      Mi-a placut!

      0 voturi
      +1
      -1
    3. Dar ce va mira? E vorba de interes, adica de bani…de foarte multi bani.Cum banul e ochiul dracului…sa nu ne miram daca se vor obtine toate avizele.De efectele dezastruoase asupra sanatatii oamenilor, a mediului, in general, cui îi pasa? Cine stie ce fel de deseuri vor fi aduse, cu autocamioane, cu garnituri de tren, din toata Europa ,,civilizata”?! Exista linii de cale ferata pana in incinta respectiva, deci un atu in plus pentru a face locatia si mai tentanta. Noi trebuie sa ,,inghitim” si sa rabdam, sa devenim groapa de gunoi a Europei? Consider ca trebuie sa luam atitudine si felicit pe aceasta cale jurnalistii si redactia ziarului Special Arad pentru ca au initiat aceasta actiune civica, de informare publica. Pacat ca nu ati initiat, exact ca in cazul firmei DEMECO, o petitie online. S-ar putea construi asa ceva intr-o zona pustie (fara comunitati, fara vegetatie), fireste, cu luarea tuturor masurilor de protectie a mediului dar, in niciun caz in zona noastra, unde sunt multe localitati, inclusiv un oras mare, sunt terenuri cu culturi agricole, paduri si un curs important de apa – Muresul.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.