Vladimir Putin: „Nimic nu împiedică normalizarea relaţiilor Rusia-Occident”

  de Special Arad | 19 aprilie 2014, 2:38 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că “nimic nu împiedică” normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, care traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul Războiului Rece din cauza situaţiei din Ucraina.

  “Cred că nu există nimic care să împiedice normalizarea şi o cooperare normală”, a declarat Putin într-un interviu televizat. “Acest lucru nu depinde de noi. Sau nu numai de noi. Acesta depinde de partenerii noştri”, a adăugat el.

  Această remarcă are loc la două zile după semnarea la Geneva a unui acord între Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană care ar trebui să permită o detensionare a crizei ucrainene.

  Preşedintele rus a apreciat, de asemenea, că Rusia va avea relaţii mai bune cu NATO condus de noul său secretar general, fostul premier norvegian Jens Stoltenberg.

  “Avem relaţii foarte bune, inclusiv relaţii personale. Este o persoană foarte serioasă şi responsabilă”, a declarat el.

  Vladimir Putin l-a acuzat în această săptămână pe actualul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că a înregistrat în secret o conversaţie privată cu el în timp ce era prim-ministru al Danemarcei.

  sursa: Mediafax

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.