miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Vizualizările au „explodat” în ultimul timp. Un TOP cu cele mai bune servicii de streaming video disponibile în România

    de Tomck@t | 6 aprilie 2020, 8:08 PM | Pop Culture | Recomandările editorilor

    3

    (foto: imore.com)

    Nimeni nu anticipase răspândirea atât de agresivă pe scară globală a virusului COVID-19, dar odată ce a intrat în vigoare îndemnul #stayhome sau #stămacasă – respectiv toate variantele în toate limbile planetei – și nivelul plictiselii domestice a atins cote nemaiîntâlnite, un lucru era de așteptat: „consumul” de filme și seriale s-a înzecit peste noapte, peste tot în lume. Nu vorbim acum de audiențele televiziunilor – care au crescut și ele fără îndoială, dar numărul abonărilor noi nu are o creștere relevantă – și… de asemenea, nu luăm în calcul nici opțiunile ilegale sau cele la limita legii, precum Piratebay sau Filelist. Este vorba, așadar, de serviciile de video streaming, un tip de business care beneficiază de o creștere exponențială în ultimul timp, în frunte cu Netflix (respectiv Spotify, pe partea muzicală), dar acesta nu e singurul. Chiar și în România, avem multe alte opțiuni.

    Doar în SUA, compania WarnerMedia, care deține printre alte branduri HBO, a raportat săptămâna trecută o creștere de 65% la vizionarea serialelor și de 70% la vizionarea filmelor pe platforma HBO Now (un serviciu disponibil doar în SUA, un fel de HBO Go, dar care nu necesită și un abonament TV pentru HBO).

    Directorul de conținut al Netflix, Ted Sarandos, a declarat pentru CNN că, deși compania nu face publice statisticile sale, serviciul de streaming a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de abonați noi. De asemenea, companiile terțe au raportat că au înregistrat creșteri masive ale utilizării și înregistrărilor la platforme de streaming precum Disney Plus sau Hulu (între 14 și 16 martie, când izolarea socială a început cu adevărat în Statele Unite).

    În România nu avem, deocamdată, nici Disney+ și nici Hulu (se vehiculează că ambele ar putea pătrunde pe piața românească în 2021). Dintr-un motiv anume nu avem încă nici Apple TV+ (ca fapt divers, au acces, în schimb, țări precum Moldova, Zimbabwe, Mozambic și Tajikistan. Lista țărilor, aici). Nu avem acces deocamdată nici la Quibi, o platformă care s-a lansat tocmai astăzi (6 aprilie). Quibi vine de la „Quick Bites”, asta pentru că filmele oferite sunt toate sub 10 minute, publicul-țintă fiind cel care preferă telefonul în locul televizorului. Acesta oferă 50 de emisiuni și scurtmetraje (chiar cu actori celebri precum Bill Murray, Idris Elba, Liam Hemsworth, Christoph Waltz, Sophie Turner, Kiefer Sutherland sau Boyd Holbrook).

    Firește, nu avem deocamdată HBO Max și Peacock (cel din urmă al companiei NBCUniversal), două servicii de streaming care sunt anunțate să apară (mai întâi în SUA) în cursul acestui an. Și compania ViacomCBS plănuiește un serviciu de streaming propriu, altul decât deja existentul CBS All Access (disponibil doar în SUA, Canada și Australia). Acesta mai deține și platforma gratuită (dar cu reclame) de streaming TV numită PlutoTV, disponibilă, cică, și în Europa… dar deocamdată nu și în România.

    Iată un TOP cu cele mai bune variante disponibile în România:

    + lista cu prețurile abonamentelor (dacă există) și cu cele mai interesante oferte de filme și seriale.

    1. HBO Go

    hbo go printscreen

    Conținut pentru care merită:

    În caz că nu ai văzut până acum serialele originale marca HBO „Chernobyl”, „True Detective”, „Succession” sau – desigur –  Game of Thrones”, practic… ce naiba mai aștepți? Iar dacă da, ar mai fi și „Westworld” și The New Pope”, două seriale pe val care se află acum la sezonul 3, respectiv 2. Nu sunt neapărat rele nici noile seriale „Avenue 5” sau Watchmen”, iar pentru nostalgici ar mai fi și vechile „The Sopranos” și „Sex and the City”. Nu în ultimul rând, poți găsi aici seriale produse de alte companii, cum ar fi „Mr. Robot” și „The Loudest Voice”. La filme, gama e imensă și, deocamdată, nu se limitează doar la producțiile proprii ale companiei-mamă (produse sau distribuite de Warner Bros.). În momentul de față găsești pe HBO Go inclusiv filme marca Disney / Marvel, adică „Avengers: Endgame” sau „Lion King”, filme de la Universal Pictures precum „Fast and Furious” și „Green Book”„Once Upon a Time… in Hollywood” (Sony Pictures), „The Favourite” (Fox Searchlight), „John Wick” (Lionsgate) sau seria James Bond (MGM) și chiar un număr destul de mare de filme indie, precum „Her”, „My Left Foot”, „Girl”, „Donbass” sau „The Tree”.

    Prețuri și promoții:

    Poți încerca platforma timp de o săptămână complet gratuit și la un cost ulterior de 3,99 Euro pe lună. HBO Go îți oferă posibilitatea de a te înregistra pe 5 dispozitive diferite și de a viziona filmele sau serialele de pe două dispozitive în același timp. Este disponibilă atât pe web, smart TV, cât și prin aplicație mobilă iOS și Android.

    2. Netflix

    cat costa cel mai ieftin abonament pe care il poti activa la netflix in romania 1

    Conținut pentru care merită:

    De când Disney, NBCUniversal și WarnerMedia au scos, pe rând, producțiile lor de pe Netflix, oferta celui mai popular serviciu de streaming a avut enorm de mult de suferit. Dar cu toate astea, Netflix nu stă deloc rău în ceea ce privește conținutul. Compania a anunțat la începutul acestui an că în 2020 va investi o sumă record, 17,3 miliarde de dolari în noi seriale și filme originale. Chiar dacă nu prea vei găsi toate filmele de box-office, ori – în cazul cinefililor cu gusturi mai rafinate – cele de Cannes sau Oscar, Netflix pune mare accent pe filmele sale originale pe care le poți viziona cu prietenii sau cu familia, așa cum sugerează și sloganul „Netflix and chill”. Sunt multe filme low-budget, de o calitate cel puțin mediocră, dar să nu uităm, totuși, de câteva producții Netflix care ridică mult ștafeta, filme nominalizate la Oscar precum „The Irishman”, „Marriage Story”, „The Two Popes”, „Roma” sau „The Ballad of Buster Scruggs”. Netflix stă extrem de bine din punct de vedere calitativ, în schimb, pe partea de seriale – producții proprii: „Mindhunter”, „Daredevil”, „Narcos”, „El Chapo”, „House of Cards”, „Stranger Things”, „Altered Carbon”, „Russian Doll”, seriale de animație: „Love, Death & Robots” și „BoJack Horseman”, precum și documentare originale: „American Factory”, „The Edge of Democracy”, „Making a Murderer”, „Our Planet”, „Dirty Money” sau „Diagnosis”. Încă mai găsești și pe Netflix anumite filme și seriale produse de alte companii, în mare parte marca Paramount Pictures, cum ar fi „Annihilation”, „A Quiet Place”, „South Park”, „Star Trek: Discovery” (producție CBS All Access) sau „Peaky Blinders” (producție BBC). De asemenea, deocamdată e posibil să mai găsești 2-3 titluri clasice, precum „Goodfellas”, „The Shining”, „Matrix” sau „The Shawshank Redemption”.

    Prețuri și promoții: 

    Abonamentele încep de la 7,99 euro pe lună, cu acces la un singur ecran, abonamentul Standard costă 9,99 de euro și imaginile sunt la calitate Full HD, iar abonații pot urmări producțiile simultan pe două ecrane. Abonamentul Premium costă 11,99 de euro și imaginile sunt la calitate Ultra HD+HDR, iar abonații pot urmări simultan producțiile pe patru ecrane. Vestea proastă pentru mulți este faptul că Netflix nu mai oferă o lună de test gratuit, dar noii abonați la pachetele Minim sau Standard primesc automat acces la varianta Premium timp de o lună. Este disponibil în browser, pe dispozitivele Smart TV, Playstation, Xbox, Chromecast, Apple TV, playere Blu-ray, tablete și smartphone.

    3. Amazon Prime Video

    amazon prime video originals one

    Conținut pentru care merită:

    Prime Video pune mare accent pe filme și seriale originale, respectiv pe cele premiate la marile festivaluri de film. Printre filmele produse sau distribuite de Amazon Studios pe care merită să le vezi se numără „Paterson”, „Cold War”, „I Am Not Your Negro”, „Les Misérables”, „Honey Boy”, „Manchester by the Sea”, „The Salesman” sau „You Were Never Really Here”. De asemenea, dacă vrei să revezi filme evergreen, găsești pe Prime Video titluri precum „Stalker”, „The Godfather”, „Fight Club”, „Forrest Gump”, dar și filme mai light precum „Top Gun” și „Back to The future”.
    Serialele originale care s-ar putea să-ți placă sunt „The Marvelous Mrs. Maisel”, „The Man in the High Castle”, „The Expanse”, „Bosch”, „Tom Clancy’s Jack Ryan”, „Good Omens”, „Undone” sau „The Boys” și urmează, cândva în viitor, un nou serial „Lord of The Rings”. Deocamdată producția a fost suspendată din cauza pandemiei COVID-19. Cât despre alte seriale, ce nu prea găsești pe Netflix, le găsești aici: „Mr. Robot”, „Dr. House”, „Star Trek: Picard”, „The Office”, „Monk”, „Two and a Half Men” sau „How I Met Your Mother”.

    Prețuri și promoții:

    Ai o lună de Trial gratuit, după care abonamentul costă 5.99 euro / lună și îl poți anula oricând. Poate fi urmărit pe trei device-uri diferite simultan. Cei mai mulți abonați la Prime Video și-au făcut contul prin intermediul contului de Amazon, la care au un card asociat. Cu alte cuvinte, dacă împărtășești numele de utilizator și parola de Prime Video cu cineva, acel cineva poate să comande ceva de pe Amazon și să te taxeze pe tine. Din cauza acestui set de circumstanțe, oficialii celui mai mare magazin online din lume sunt de părere că nu ai vrea să fii foarte darnic când vine vorba de datele tale de autentificare, scrie Playtech.ro.

    4. Mubi

    MUBI

    Conținut pentru care merită:

    Dacă ești un cinefil care nu digeră chiar orice fel de film, îți trebuie Mubi și nimic mai mult. Calitatea filmelor – selectate cu mare atenție chiar de către membrii echipei Mubi – este net superioară față de cele pe care le găsești pe alte platforme. Simplul și unicul motiv pentru care acest serviciu de streaming nu se află direct pe primul loc este faptul că… poate (din păcate) nu chiar toată lumea preferă exclusiv filmele de artă, filmele clasice, filmele cult sau cele premiate la festivaluri prestigioase. Un alt minus ar fi că Mubi nu conține defel seriale.
    Partea bună e că se adaugă câte un film pe zi, dar partea proastă e că acestea au și un termen „de valabilitate” (maxim 30 de zile), după care dispar din catalog. Tocmai de aceea, nu are rost să evidențiem aici niște titluri. Cert este, oricum, că pe Mubi ai parte de veritabile capodopere, de la cei mai buni regizori ai tuturor timpurilor, până la cei mai buni regizori debutanți.

    Prețuri și promoții:

    Prima săptămână e gratuită. Abonamentul lunar costă 4,99 euro și cel pe un an 34,99 euro. Fără reclame. Este disponibil în browser și prin multe alte dispozitive, cum ar fi Apple TV, Chromecast, Amazon FireTV, Roku, Smart TV-uri Sony, Samsung, LG și Android TV, Playstaton 3 și 4 sau Nvidia Shield TV. De asemenea, îl poți descărca și pe iOS sau Android, pentru a vedea filmele offline.

    5. TIFF Unlimited

    tiff1

    Lansat în vara anului 2019, „Netflixul” Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) oferă filme premiate, filme de artă, filme de nişă, filme indie, filme experimentale şi filme clasice. Oferta nu este atât de mare precum la Mubi (concurența directă pentru acest tip de serviciu de streaming), dar ceea ce aseamănă TIFF Unlimited cu Mubi este faptul că filmoteca disponibilă se schimbă cu regularitate. În prezent, filmele care se găsesc pe TIFF Unlimited sunt „Melancholia” (r. Lars von Trier), „Son of Saul” (r. László Nemes), „La isla mínima” (r. Alberto Rodríguez), „The Tribe” (r. Miroslav Slaboshpitsky), „A Separation” (r. Asghar Farhadi), „Blue is The Warmest Color” (r. Abdellatif Kechiche), „Relatos salvajes” (r. Damián Szifron), „Enter The Void” (r. Gaspar Noé), „Rams” (r. Grímur Hákonarson), „Undeva la Palilula” (r. Silviu Purcărete), „Despre oameni şi melci” (r. Tudor Giurgiu), „Câinele japonez” (r. Tudor Cristian Jurgiu), „Woman at War” (r. Benedikt Erlingsson) și „Tarde Para Morir Joven” (r. Dominga Sotomayor Castillo).

    Prețuri și promoții:

    După un „Trial” de o săptămână, abonamentul este 5,62 dolari pe lună, dar există și opțiunea de a achiziționa filme individual. O reducere de la 5 euro la 3,5 euro a fost valabilă în noiembrie, nu este exclus, astfel, să mai apară astfel de promoții în viitor, mai ales că prețurile au fost reduse drastic în foarte scurt timp după lansare. Primele prețuri au fost destul de piperate chiar și cu oferta valabilă pentru primele zile: 10 Euro (3 luni), 25 Euro (6 luni), 50 Euro (1 an), după care 17 Euro (3 luni), 35 Euro (6 luni), 65 Euro (1 an), potrivit PaginadeMedia.ro.

    6. Filmbox Live

    filmbox live

    Conținut pentru care merită:

    Filmbox Live oferă sute de filme și seriale, genul acestora variind de la acțiune la comedie, dramă, sci-fi, documentar, horror, război, arthouse sau filme pentru copii. Nu găsești aici chiar tot ce îți oferă, de exemplu, HBO Go sau Prime Video și nici la categoriile „premiate” și „arthouse” nu rivalizează cu Mubi, dar s-ar putea să găsești ceva interesant în catalogul de filme, chiar dacă titlul nu-ți zice multe din prima. Filmbox Live e mai degrabă ca oferta de filme ProTV sau Antena 1. De regulă, filme mai vechi de acțiune (e acolo un film numit „Jack Reacher” cu Tom Cruise sau „Out for a kill” cu Steven Seagal), comedie sau dramă („The Benefactor” cu Richard Gere sau „Missing America” cu Danny Glover), care pot fi ok pe moment, chiar dacă a doua zi uiți complet ce ai văzut, iar uneori mai dai și de un „Star Trek Beyond”, „10 Cloverfield Lane”, „Teenage Mutant Ninja Turtles”, „Triplu X” cu Vin Diesel sau „Lara Croft: Tomb Raider” cu Angelina Jolie. La categoria „premiate” sunt doar patru filme momentan („Mare, nossa historia de amor”, „Coco Before Chanel”, „Max Manus” și „Lady Chatterley”) și nu sunt premii de care să fi auzit chiar toată lumea (César Awards, Tribeca Film Festival, Amanda Awards, Havana Film Festival), dar asta nu înseamnă că nu sunt filme bune. La categoria seriale iese în evidență producția HBO / Canal+ „The Young Pope” (adică primul sezon), „Beowulf”, „Aventurile lui Merlin”, „Wolf Creek”, „Weeds”, „The Five”, „Modus”, „Missions”… și alte seriale de care nu e sigur că ai auzit, dar s-ar putea să-ți placă.

    Prețuri și promoții:

    Prima săptămână de probă e gratuită, după care abonamentele lunare pornesc de la 19,90 RON, dar această sumă poate crește datorită comisioanelor ce pot fi percepute de anumite bănci. Pentru mai multe detalii, site-ul Filmbox Live ne îndeamnă să contactăm banca.

    Filmbox Live este disponibil în România, Turcia, Statele Unite, Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria. Accesul la cont este posibil în aceste țări folosind adresa de e-mail și parola, însă abonamentul este valabil doar în țara în care a avut loc achiziția.
    Există și un cod voucher care poate fi folosit pentru a beneficia de gratuități sau reduceri de preț. Acesta poate fi obținut participând la diverse campanii sau poate fi aplicat ca un bonus direct pe cont pe perioada promoțiilor.

    7. Vimeo on Demand

    vimeo on demand

    Conținut pentru care merită:

    Vimeo este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de video hosting, cu o diferență notabilă față de YouTube: aici accentul e pe calitate, nu pe cantitate. Încă de la bun început, Vimeo s-a adresat artiștilor, creativilor din industria video și regizorilor debutanți / experimentali. Puțină lume știe de partea VOD (video on demand) a site-ului, poate pentru că nici nu i se face prea multă reclamă. Acesta oferă de altfel un catalog impresionant de filme de autor, atât lungmetraje și scurtmetraje, cât și documentare sau animații. Găsești până și filme românești, printre care „Moromeții 2” sau documentarul „România neîmblânzită”.

    Vimeo on Demand e, totuși, ceva complet diferit de Netflix sau HBO Go. Aici nu există un abonament, ci ai opțiunea să închiriezi sau chiar să cumperi filmele individual.

    Platforma e disponibilă pe dispozitivele iOS, Android, Apple TV, Roku și Chromecast și filmele pot fi urmărite și offline după achiziționare.

    Prețuri și promoții:

    Scopul Vimeo cu această platformă este să sprijine creatorii independenți, 90% dintr-o tranzacție mergând la autor. Prețurile variază de la film la film, între 3,99 și 9,99 dolari.

    8. iTunes Movies

    itunes movies

    Conținut pentru care merită:

    Dacă am inclus în listă Vimeo on Demand, o videotecă online mai degrabă și nu neapărat serviciu de streaming, nu putem exclude nici varianta iTunes (care, de altfel, funcționează și pe Windows 10). Găsești aici aproape orice, de la „Star Wars” la „Deadpool” și de la „The Big Lebowski” la „Ford v Ferrari”, până și filme rusești, indiene, japoneze sau koreene (nu, „Parasite” nu e în listă, deocamdată)… însă ideea e că fiecare film te costă separat.

    Prețuri și promoții:

    Ai două variante: cumpărare sau chirie. În cazul chiriei ai la dispoziție 30 de zile să vizionezi o singură dată filmul și 48 de ore în cazul în care l-ai pus pe pauză. Când termenul expiră, filmul se șterge automat de pe calculatorul tău. Dacă-l cumperi, practic, e al tău. L-ai descărcat și îl poți viziona ori de câte ori vrei.
    Prețurile diferă de la film la film. „Pulp Fiction” costă doar 4,99 dolari (sau 3,99 chiria), „Dunkirk” 9,99 dolari (3,99 chiria), animația „Spider-Man: Into the Spider-Verse” 14,99 dolari (3,99 chiria), iar prețul pentru „Black Panther” sau „Star Wars: The Rise of Skywalker” se ridică la 19,99 dolari (2,99, respectiv 4,99 în cazul chiriei). Nici filmele clasice nu sunt prea ieftine, „Doctor Zhivago” și „A Clockwork Orange” costă 12,99 dolari, „Seven Samurai” 14,99 dolari, în schimb chiria e mai ieftină, 2,99 sau 3,99 dolari.

    9. Rakuten.TV

    Rakuten TV

    Conținut pentru care merită:

    Oferta Rakuten.TV este destul de atractivă la prima vedere, e plină de titluri relativ noi de box-office, dar precum la Vimeo on Demand și iTunes, nici aici nu există un abonament, ci îți creezi un cont, după care filmele se închiriează individual.

    Prețuri și promoții:

    Prețurile diferă destul de mult, uneori ai noroc cu doar 8 lei („Robin-B-Hood”, un B movie cu Jackie Chan) sau 10 lei („Zombieland: Double Tap”), 13 RON („Terminator: Dark Fate”), însă alteori prețul ajunge la 48,99 RON („Once Upon a Time… in Hollywood”) sau chiar la 59 RON („X-Men: Dark Phoenix”).
    Promoții? Există o secțiune gratuită pe platformă, care s-ar putea să atragă fanii FC Barcelona. E acolo un serial documentar de 8 episoade despre această echipă de fotbal, unul despre atletul Kilian Jornet și o înregistrare „Messi10 by Cirque du Soleil”. Rakuten.TV este disponibil pe PC/Mac, Chromecast, tablete și smartphone și pe Smart TV-urile Samsung, LG, Phillips, Hisense și Panasonic.

    10. Plex

    Conținut pentru care merită:

    Oferta Plex nu este neapărat strălucită, dar pentru un serviciu de streaming mic – și în principiu gratuit – este chiar impresionantă. Găsești filme clasice precum „Demon Seed” sau „Convoy”, filme cu Van-Damme („Black Eagle”) sau despre Prince („Purple Rain”) și câteva documentare („The Black Godfather”, „Strange 80’s”). Platforma e disponibilă în limba română, dar nu există subtitrare. În mare parte, catalogul disponibil de filme vine dinspre Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Lionsgate, Legendary și Warner Bros, filme de care nu ai auzit în mod deosebit, dar s-ar putea să meargă, așa, de o vizionare de marți seara.

    Prețuri și promoții:

    Pachetul de bază este complet gratuit, în schimb s-ar putea să-ți apară câte o reclamă (fiind nou pe piața românească, aici s-ar putea momentan chiar să scapi de ele). Ai și o opțiune Premium, cu 4,99 euro / lună, 39,99 euro / an sau chiar pe o viață cu 119,99 euro, la care ai acces la sincronizare mobilă offline pe dispozitivele Android sau iOS, conectare TV în direct și DVR, precum și control parental. Plex este disponibil pe Apple TV, Android TV, iOS și Android, dar îl poți accesa și de pe laptop sau desktop pe plex.tv/freetv. Găsești aplicația și în LG Content Store, dar s-ar putea să-ți dea erori. Pentru autentificare, poți folosi contul de Facebook sau Google, sau îți poți crea unul nou.

    11. YouTube Premium

    Youtube Music si Youtube Premium disponibile in Romania3

    Conținut pentru care merită:

    Nu te grăbi să te abonezi la YouTube Premium, decât dacă ești mega-curios și n-ai ce face cu banii! Sau dacă te enervează foarte, foarte tare reclamele.

    Această platformă, numită la început (total neinspirat) YouTube Red, este un rateu colosal, în mod special pentru că vorbim de un gigant IT, compania-mamă, Google.

    YouTube Premium a fost încercarea Google de a pătrunde (destul de târziu) pe piața video streaming și în care compania chiar a investit sume considerabile, sute de milioane de dolari pe an (de altfel sume infime față de Netflix, unde vorbim de sute de miliarde).

    De curând însă, Techcrunch a dezvăluit că în cursul acestui an, Google intenționează să mute o parte a conținutului special creat… pe vechiul și obișnuitul YouTube. Adică vor deveni gratuite (cu reclame enervante peste ele, desigur).

    În caz că ești totuși curios, YouTube Premium încă există și oferă în continuare o listă impresionantă (în număr, cel puțin) de filme și seriale originale (vezi lista aici), cât și conținut premium de la cei mai celebri vloggeri de pe YouTube. Nu în ultimul rând: fără reclame.

    Prețuri și promoții:

    Ai o lună de probă gratuită, după care un abonament recurent lunar de 26 RON, ce poate fi anulat oricând. Studenții au reducere (15 RON/lună), iar pachetul Family (39 RON/lună) oferă posibilitatea ca un cont să fie disponibil pe cinci device-uri diferite.

    12. Voyo

    voyo

    Conținut pentru care merită:

    Pentru fanii înrăiți ai ProTV-ului, Voyo este probabil un must-have (sau musai să-l ai, să vorbim românește!). Ai aici arhiva celor mai importante emisiuni, de la „La Măruță” până la „Știrile ProTV” și ultimele sezoane „Vocea României”. La capitolul seriale le găsim pe toate cele produse de ProTV sau fosta Acasă TV, „Las Fierbinți”, Vlad”, „La Bloc”, „Inimă de țigan” sau „Numai iubirea”, însă la capitolul filme oferta e extrem de slabă: în total șapte filme, toate românești, cum ar fi „Ho Ho Ho” cu Ștefan Bănică Jr., „Trei frați de belea” cu Mugur Mihăescu, Mirela Stoian și Radu Pietreanu (fosta echipă „Vacanța Mare”) sau adaptarea lungmetraj a telenovelei „Lacrimi de iubire”. În plus, cu excepția unor intervale orare (de ex. când este difuzat un film), ai acces online la toate posturile din gama Pro.

    Pe scurt, ai să găsești Voyo util dacă vrei neapărat să revezi anumite emisiuni sau dacă ai pierdut vreo emisiune la TV și nu mai poți de curiozitate, dar… în rest, serviciul nu-ți oferă foarte multe în plus. Asta dacă nu cumva faci parte din diaspora și dintr-odată realizezi că nu poți trăi fără ProTV…

    Prețuri și promoții:

    Primele șapte zile sunt gratuite, după care abonamentul lunar costă 2,16 € + TVA. Există și o secțiune „Pay per view”, prin care poți vedea și anumite filme, dacă le plătești individual. Voyo este disponibil pe aplicațiile de iPhone, iPad, Android și Smart TV (Samsung, LG, Panasonic).

     


    Later edit: TIFF Unlimited a fost adăugat în clasament ulterior publicării acestui articol.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    9 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.