DNA a pus sechestru asigurator pe o casă a fostului primar de Timișoara și a blocat conturile secretarului Primariei





TITLUL PRINCIPAL: Fostul primar Gheorghe Ciuhandu este la DNA Timișoara. Vezi motivele pentru care se află acolo!
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a ajuns în această dimineață la sediul DNA Timişoara. Acesta a refuzat să facă declaraţii, susţinând că a primit o hârtie şi după ce se va lămuri despre ce e vorba va spune mai multe. DNA Timișoara a început ancheta și în dosarul finanțării echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timișoara, de către primărie, asta după ce recent, foștii șefi ai Consiliului Județean Timiș au fost trimiși în judecată pentru că au dat bani ilegal echipei de fotbal.
Prejudiciul se ridică la peste 31 de milioane de lei.
Alături de fostul edil Gheorghe Ciuhandu mai sunt în vizorul procurorilor secretarul Primăriei Timișoara Ioan Cojocari și Smaranda Haracicu, șefa Direcției Economice din Primăria Timișoara.
UPDATE: DNA a pus sechestru asigurator pe o casă a fostului primar de Timișoara și a blocat conturile secretarului Primariei
TIMISOARA. Pentru recuperarea prejudiciului in dosarul finantarii ilegale a clubului Poli Timisoara de catre municipalitate, procurorii DNA au luat masuri impotriva fostului primar Gheorghe Ciuhandu si a secretarului Primariei Timisoara Ioan Cojocari, urmariti penal in acest caz – scrie site-ul online opiniatimisoarei.ro.
Astfel, anchetatorii au decis sa puna sechestru pe o casa apartinand fostului edil si i-au blocat conturile secretarului. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Ioan Cojocari avea in banci: 81.548 de euro, 113.156 de lei si 8.270 de dolari.
DNA Timisoara i-a instiintat in aceasta dimineata pe Gheorghe Ciuhandu si pe Ioan Cojocari ca sunt pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu.
Potrivit anchetatorilor anticoruptie, in cursul anului 2008, Gheorghe Ciuhandu, la acea data primar al Municipiului Timisoara si Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timisoara, uzand de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau, au incalcat legea ce reglementeaza posibilitatea acordarii de sume de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMIsOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), si ulterior au semnat impreuna cu Delia-Ileana Dumitru, consilier juridic, si cu alte persoane din cadrul Primariei Timisoara, documentul intitulat „Contract de asociere” in baza caruia era alocata anual, pe o perioada de 3 ani, suma de 9.000.000 lei anual, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica stiinta Timisoara”.
Potrivit Legii sponsorizarii, acordarea unei sume de bani unei persoane juridice de drept privat ce are scop lucrativ si urmareste obtinerea unui profit nu se putea efectua cu titlu de sponsorizare.
Pentru a da o forma aparenta de legalitate intentiei de acordare a unor sume de bani echipei de fotbal Politehnica 1921 Stiinta Timisoara (denumirea din acel moment a entitatii sportive) s-a procedat la aplicarea in mod nelegal, indirect, a Legii educatiei fizice si sportului, nr. 69/2000 si a normelor de aplicare ale acesteia, in scopul mascarii nelegalitatii acordarii unei finantari nerambursabile aceluiasi club sportiv.
Acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMISOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A., finantarea fiind astfel ilegala.
Camera de Conturi a Judetului Timis, cu ocazia indeplinirii misiunii de audit financiar, a constatat ilegalitatile ce au fost notate intr-un raport al Curtii de Conturi, prin care s-a imputat persoanelor responsabile suma de 27.100.000 lei.
Primaria Timisoara a formulat contestatie fata de raportul Curtii de Conturi a Romaniei, dar aceasta a fost respinsa, decizia Curtii de Apel Timisoara ramanand definitiva.
In vederea recuperarii prejudiciului, in cauza s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui imobil apartinand lui Gheorghe Ciuhandu si asupra conturilor bancare apartinand lui Ioan Cojocari, pana la concurenta sumei de 27.100.000 lei, reprezentand valoarea prejudiciului.
In dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.
Gheorghe Ciuhandu va fi audiat mâine de catre procurorii anticoruptie in acest dosar – conform aceleiași surse.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)