joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    „Unde-s mulți, puterea crește”. Un șervețel umed aruncat în toaletă nu e mare lucru, dar kilograme de ele blochează întregi rețele de canalizare

    de Mihai Todoca | 7 iulie 2020, 12:58 PM | Știri Arad | Strada

    0

    Știm că nu toți, dar sunt acei câțiva care nu știu. Vorbim despre acei cetățeni care nu știu că toaleta nu este un coș de gunoi și că la toaletă se merge doar în două cazuri: treaba mică sau treaba mare. Și doar în cazuri de forță majoră, după o noapte mai grea, se merge la treaba aialaltă, știți voi, din aia cu refulare.

    Cum spuneam, sunt câțiva arădeni care tratează toaleta ca pe un coș de gunoi, crezând că orice ar forța pe țeavă va dispărea în mod miraculos. Iar apoi vin ploile care încarcă și mai mult un sistem de canalizare vechi, depășit de amploarea debitului care crește de la an la an, iar în multe locuri apa ajunge să refuleze. Pe străzi, la viaducte sau în pivnițele oamenilor.

    Și atunci, pe lângă apa menajeră, se mai observă și alte gunoaie pe care oamenii ajung să le arunce la toaletă: șervețele umede, scutece, cârpe, articole vestimentare, resturi de oase, prezervative, diferite materiale plastice etc.  Exceptând cazurile în care gunoaiele ajung, să zicem pe „cale naturală”, în canalizări (de exemplu, bătute de vânt, ajung într-o gură de canal descoperită), aceste gunoaie se fac de cele mai multe ori responsabile pentru blocarea canalizărilor, unele chiar nou instalate, cum a fost cazul de la Sântana în urmă cu trei săptămâni. Acolo stația de epurare de la Sântana a fost pusă recent în funcțiune și deja pompele s-au înfundat din cauza șervețelelor umede.

    Atragem și noi, din nou, atenția că la urma urmei, de suferit tot cetățenii au de suferit de pe urma acestor obturări ale conductelor cu șervețele umede și nu numai. Într-o discuție cu un reprezentant al Companiei de Apă, acesta ne-a spus că „ este o problemă care se pare că nu își va găsi vreodată rezolvare” și că ei intervin de fiecare dată pentru deblocarea conductelor și pompelor de apă.

    În continuarea articolului, vă prezentăm o mică galerie foto cu ceea ce au mai găsit muncitorii de la Apă-Canal, când au fost chemați la intervenții:

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.