marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un membru al trupei Vunk, arestat într-un dosar de cămătărie şi spălare de bani

  de - | 14 octombrie 2017, 7:50 PM | Naţional

  0

  Neculau Dănuţ-Dumitru, trompetistul trupei Vunk, a fost arestat în dosarul în care sunt investigate fapte de constituire a unui grup organizat, camătă, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice, abuz în serviciu şi spălare de bani.

  Alături de acesta, au mai fost arestaţi Florin Adrian Moldoveanu, Gabriela Alexandra Breazu, şi Ileana Alina Filip, pe o perioadă de 30 de zile.

  Decizia Curţii de Apel București poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

  Grupul, cunoscut sub denumirea generică de „Executorii”, s-ar fi format în anul 2014, an în care Petre Ştefan, administrator al mai multor firme şi liderul grupului infracţional a început, alături de Gherghe Adrian şi Copcea Dragoş Tache George, să ofere cu împrumut sume de bani cu dobândă către persoane aflate, de regulă, într-un impas financiar de moment, scrie Mediafax.

  Potrivit DIICOT, structura şi ierarhizarea grupului de crimă organizată a fost una de natură piramidală, bazată pe relaţii de prietenie, interese comune, rudenie, afinitate şi concubinaj.

  „Prin încheierea în unui contract autentificat de un notar public, aceştia îşi atingeau scopul scopul real al activităţii lor care nu era acela de a-şi recupera suma de bani împrumutată şi dobânda convenită ci acela de a obţine un titlu ce putea fi învestit cu formulă executorie, în baza căruia să treacă ulterior la executarea silită asupra bunurilor imobile ale debitorilor, pe care să şi le adjudece beneficiind de concursul strict dedicat în acest sens al executorilor judecătoreşti, inculpaţii Popa Mihail şi Ghişoiu Mihai, susţinuţi de participarea prin persoane interpuse la licitaţiile publice trucate şi beneficiind totodată de consultanţa juridică a avocatului Tuţoiu Silviu Ionuţ care s-a erijat într-un veritabil «consigliere» prin furnizarea de sfaturi şi soluţii juridice aparent legale, menite să sprijine realizarea scopurilor ilicite ale grupului infracţional organizat”, explică anchetatorii.

  Imobilele obţinute ar fi fost revândute la preţuri mult mai mari faţă de cel de achiziţie.

  Sursa: Vocea.biz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.