Un consilier local din Ineu și-a dat demisia din Consiliul Local și sugerează că primarul cheltuie banii publici fără discernământ





Știri Arad. În condițiile în care e și coleg de partid cu primarul unei localități, o demisie a unui consilier local, scrisă, și cu multe aspecte nu tocmai pozitive pe care le subliniază în scrisoarea adresată presei, e unu lucru de luat în seamă. Dacă nu și-ar fi explicat gestul în modul în care a făcut-o și nu ar fi înșiruit mai multe probleme în administrarea orașului Ineu de către Abrudan Călin, am fi postat această demisie a lui Sliviu Dimofte, consilier local în Ineu, la categoria „Inutile”. Așa însă… citiți scrisoarea și trageți concluziile de rigoare: „Către Consiliul Local al orașului Ineu, subsemnatul jr. Dimofte Silviu Sorin, domiciliat în Ineu str. Republicii nr. 146, prin prezenta vă rog să luați act de DEMISIA mea din funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Ineu.
Demisionez din această funcție cu o recomandare pentru primarul orașului Ineu, având ca principale motive care stau la baza acestui act următoarele:
– Proiectul primarului Abrudan Călin din cadrul ședinței Consiliului Local al orașului Ineu din data 10.06.2015 cu privire la îndatorarea orașului Ineu cu suma de 25 miliarde lei. Proiect care nu a beneficiat de consultarea publică a cetățenilor urbei noastre. Țin să menționez că același Abrudan Călin critica fosta administrație a orașului pentru acest aspect deși creditul respectiv a beneficiat de votul colegilor săi din PNL.
– Neprofesionalismul actualei administrații a orașului. Un număr record de Hotărâri ale Consiliului Local Ineu au fost atacate în instanță datorită nelegalității acestora, multe dintre ele fiind desființate definitiv prin Hotărâri Judecătorești.
– Ascunderea opiniei publice a înstrăinării la prețuri ridicole a unor bunuri ale orașului Ineu prin vânzarea sau închirierea acestora (ex. : vânzarea unor garsoniere la prețuri în jurul valorii de 5000 de euro, terenuri intravilane la prețuri sub 2 euro/ mp) . Oare la ce prețuri cumpără aceeași administrație?
– Lipsa totala de transparență a actualei administrații. De exemplu, în cazul achizițiilor de servicii, anual se încheie contracte preferențiale de zeci de miliarde de lei, ocolind procedurile de licitație publică. Mici exemple : Abrudan plătește pentru curățenia parcărilor aproximativ 800 de milioane de lei; Și dacă ninge și dacă nu ninge, Abrudan plătește pentru dezăpeziri 600 de milioane, pentru a se lăuda actuala administrație cheltuie sute de milioane cu ziarul local și exemplele pot continua. De ce nu sunt puse pe site-ul Primăriei Ineu toate facturile pe care le plătește această instituție ? De ce avem contracte secretizate?
– Propunerile mele au fost ignorate. Mare parte dintre ele veneau de la și pentru populația orașului. Totuși au fost și câteva propuneri ale mele puse în aplicare (costurile finale nu le știu) : pietruirea drumului spre Schitul Tămand, trecerea pietonală peste calea ferata care face legătura cu cartierul Traian, amenajarea stațiilor de autobuz și construirea unei capele în cimitirul situat pe str. Republicii. Iar mare parte dintre propunerile mele care au fost pur si simplu ignorate, sunt : construirea și in celelalte cimitire a unor capele, acceptarea unor branduri în orașul Ineu chiar dacă nu au fost prevăzuți bani pentru ,,diverse” ( exemplu Lidl ) , crearea a cel putin 1000 de locuri de muncă prin reprezentarea intereselor orașului (nu a găștii ) în diversele întâlniri și chiar prin participarea la diverse tărguri organizate în acest scop.
– Faptul că nu am putut vota nici investițiile pe care eu le doream pentru oraș. De ce ? Când vedeam prețul mă lăsau picioarele. Dragii mei ineuani, aproape toți ne cumpărăm pavaje pietonale dar pentru mine 1 milion / mp înseamna exagerat.
– Cu speranța că îmi puteți acorda puțin din prețiosul dumneavoastră timp și considerați oportună informarea cetățenilor orașului Ineu, îmi permit să vă fac o ultima recomandare : afișași domnule primar toate facturile pe care le plătește Primăria, Consiliul Local, instituțiile subordonate și societățile comerciale în care orașul e acționar, pe siteul primăriei ! A, nu înțelegeți de ce ? Să vadă tot ineuanul ce se întâmpla cu banii lui ! Vă mulțumesc! (11.06.2015)”
Sursa foto: facebook
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)