Trofeul Festivalului „Colindița” și un loc I pentru preșcolarii din Pecica





Cea de-a VI-a ediție a Festivalului-concurs regional „Colindiţa” s-a desfășurat joi, 7 decembrie, la Oradea, parte din proiectul regional „Tradiție, moștenire și simțire românească”, proiect aflat în al 9-lea an de existență, inclus și în Calendarul Activităților Regionale al Ministerului Educației.
Concursul a fost organizat pe trei secțiuni: secţiunea I – interpretare de colinde tradiționale românești, secţiunea II – prezentarea unor obiceiuri specifice Sărbătorilor de iarnă, secțiunea III – dansuri populare din diferite zone ale țării.
La ediția din acest an, s-au înscris 25 de echipe (în total, 350 de preșcolari), din Oradea și Beiuș, precum și una din Satu Mare. Singura grupă de preșcolari din județul Arad a fost grupa mijlocie de la Grădinița PP 2 Pecica.
În urma evoluției scenice, copiii din Pecica, coordonați de profesoarele Anca Chevereșan și Ileana Dohotar, au obținut trofeul festivalului și un loc I, la secțiunea dans popular.
Festivalului-Concurs „Colindița” promovează colindele și obiceiurile autentic românești, în prag de sărbătoare, interpretate de preşcolari, obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, precum și dansurile populare românești.
Felicitări organizatorilor, participanților și, desigur, tuturor cadrelor didactice care îi pregătesc pe copii pentru astfel de concursuri, ca parte a unui proces de educație ce are ca principal scop păstrarea unor tradiții seculare și, totodată, dezvoltarea bunului gust artistic!
Felicitări și preșcolarilor pecicani pentru premii și profesoarelor coordonatoare!
Citește și: Sărbătoarea Crăciunului – tradiții religioase, obiceiuri populare și superstiții
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)