The Washington Post a câștigat premiul Pulitzer pentru reportajele „Trump’s Giving”. The New York Times a primit 3 premii. Nu a fost mai prejos nici „Panama Papers”





David Fahrenthold, jurnalistul Washington Post care a ridicat semne de întrebare cu privire la actele caritabile ale lui Donald Trump chiar în timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, a primit luni premiul Pulitzer.
„Cel mai important eveniment din Statele Unite în anul 2016, tumultoasa campanie prezidenţială, a adus un premiu Pulitzer reporterului Washington Post care nu doar că a semnalat serioase îndoieli cu privire la actele caritabile ale lui Donald Trump, dar a şi dezvăluit o înregistrare în care candidatul făcea unele comentarii nepoliticoase despre femei”, relatează Associated Press.
Membrii juriului au prezentat şi citate din reportajele lui Fahrenthold despre Donald Trump, precum faptul că au fost ridicate semne de întrebare cu privire la fundţia caritabilă şi la ”generozitatea” actualului preşedinte al Statelor Unite ale Americii. A fost amintit şi faptul că reportajul în care au fost prezentate comentariile făcute de Trump în timpul înregistrărilor pentru „Access Hollywood” au atras scuze din partea candidatului la acel moment.
În cadrul galei a fost premiat tabloidul New York Daily News, dar şi platforma online de investigaţie ProPublica, la categoria „Serviciu Public” (Public Service), scrie Mediafax.
The New York Times a primit trei premii: pentru „Fotografie Breking News”, „Articol colaborator” (feature writing) și, cel mai important, pentru „Reportaj Internațional”, privind încercările guvernului rus de a influenţa alegerile din Statele Unite.
Reuters mai notează şi premiul obţinut de un consorţiu de 300 de reporteri din toată lumea care a dezvăluit renumitul „Panama Papers”, referitor la infrastructura folosită pentru a ascunde marile averi în paradisuri fiscale. Premiul a fost împărțit între „The International Consortium of Investigative Journalists” (ICIJ), trustul media McClatchy și ziarul „The Miami Herald”.
În timpul ceremoniei de la New York, participanţii au subliniat importanţa presei pentru democraţie, dar şi pericolul reprezentat de ştirile false care au fost folosite în campania electorală şi de acuzaţiile aduse recent unor publicaţii de către preşedintele Trump, potrivit Radio România Actualități.
Comentariile portalului
Vă dau dreptate, ca să terminăm această discuție ce a ajuns demn de Eugen Ionescu. Promit că voi încerca, special pentru "boții care vin", să fac niș (...)
"într-o analiză ce-i privea exclusiv pe cei doi finaliști" - unde scrie în articol despre cel de-al doilea finalist ?
De toată jena este comentariul dvs., rodul unei idei preconcepute, născute fără să fi citit sau înțeles ce am scris eu. Am explicat că și un alt (...)