The New York Times și The Washington Post, marii câștigători la Premiile Pulitzer 2022. Premiu special pentru jurnaliștii ucraineni





Cotidianul The New York Times a câştigat în acest an trei premii Pulitzer, în timp ce rivalul său, The Washington Post, a fost recompensat cu distincţia pentru serviciul public, iar Reuters, The Los Angeles Times și Getty Images au obţinut premiul pentru fotoreportaj. Jurnaliştilor ucraineni li s-a acordat un premiu special pentru curajul de a relata despre invadarea ţării lor de către Rusia, consiliul prestigiosului premiu aducând de asemenea un omagiu celor 12 jurnalişti ucişi din acest an în timp ce acopereau războiul din Ucraina, informează Digi24, citând AFP şi Reuters.
Premiile Pulitzer anuale sunt cele mai prestigioase distincţii din presa americană, cu o atenţie deosebită acordată adesea serviciului public. Anul acesta, premiul a fost acordat cotidianului The Washington Post pentru acoperirea asediului Capitoliului SUA de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump.
Colectivul redacțional al cotidianului The New York Times a câștigat premii pentru reportaj național și internațional și un al treilea premiu pentru critică de artă scrisă de activista Salamishah Tillet.
Jurnaliștii Corey G. Johnson, Rebecca Woolington și Eli Murray de la Tampa Bay Times au câștigat în categoria „Jurnalism de investigație”, redacția Miami Herald în categoria „Breaking News”, redacția Quanta Magazine din New York (în mod deosebit jurnalista Natalie Wolchover) a fost distinsă cu premiul pentru jurnalism explicativ, Asociația „Madison Hopkins of the Better Government” și Cecilia Reyes de la Chicago Tribune pentru știri locale, Jennifer Senior de la publicația The Atlantic pentru reportaj tematic, Melinda Henneberger de la The Kansas City Star pentru comentariu / opinie, Lisa Falkenberg, Michael Lindenberger, Joe Holley și Luis Carrasco de la ziarul Houston Chronicle pentru editorial, iar Fahmida Azim, Anthony Del Col, Josh Adams și Walt Hickey de la Insider pentru reportaj ilustrat și comentariu.
La capitolul fotojurnalism, în categoria „Breaking News Photography” au câștigat Marcus Yam de la The Los Angeles Times și cinci fotografi de la Getty Images (Win McNamee, Drew Angerer, Spencer Platt, Samuel Corum și Jon Cherry), iar în categoria „Feature Photography” a câștigat o echipă de fotografi Reuters (printre care s-a numărat şi Danish Siddiqui, ucis în luna iulie 2021 în Afganistan în timp ce acoperea o confruntare între forţele de securitate afgane şi luptătorii talibani) pentru relatări despre pandemia de coronavirus din India, ceilalți fotoreporteri Reuters premiați fiind Adnan Abidi, Sanna Irshad Mattoo și Amit Dave.
La categoria jurnalism audio (podcast) a câștigat Futuro Media din New York și PRX din Boston.
Comentariile portalului
De toată jena este comentariul dvs., rodul unei idei preconcepute, născute fără să fi citit sau înțeles ce am scris eu. Am explicat că și un alt (...)
<3.
Imparțialitatea nu înseamnă să facem jocurile unui anumit candidat care consideră că presa românească este cumva sub nivelul măriei sale. Cine a spus că nu ne-am documentat? (...)