marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Statele UE au ajuns la un acord pentru a reduce de urgență consumul de gaze naturale între august și martie

  de - | 26 iulie 2022, 8:18 PM | Internaţional

  0

  Statele UE au aprobat marți planul propus de Comisia Europeană pentru reducerea consumului de gaze naturale în UE. Potrivit surselor citate de Reuters și dpa, planul cuprinde reducerea voluntară cu 15% a consumului de gaze între august 2022 și martie 2023. Deși ținta este voluntară, Comisia ar putea să o facă obligatorie în caz de urgență în materie de aprovizionare, informează Digi24.

  Planul propus de Comisia Europeană vine după ce gigantul rus Gazprom a anunțat luni că a oprit o altă turbină a gazoductului Nord Stream 1 către Germania și că fluxurile de gaz vor scădea la o cincime din capacitatea normală.

  Țări precum Irlanda și Malta vor fi scutite, pentru că nu sunt conectate la rețelele de gaze ale altor țări din UE. De asemenea, alte țări ar urma să obțină derogări pentru industriile critice.

  Jozef Síkela, ministrul ceh al industriei și comerțului, a declarat că „UE este unită și solidară”. „Decizia de astăzi a arătat în mod clar că statele membre vor rezista oricărei încercări a Rusiei de a diviza UE, folosind surse de energie ca armă. Adoptarea propunerii de reducere a gazelor în timp record a întărit, fără îndoială, securitatea noastră energetică comună. Economisirea gazului acum va îmbunătăți pregătirea. Iarna va fi mult mai ieftină și mai ușoară pentru cetățenii UE și pentru industrie”, a mai subliniat Jozef Síkela.

   

  Citește și: Guvernul anunță că românii nu vor suferi din cauza deciziei UE de a reduce consumul de gaze – Special Arad 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.