Simularea Evaluării Naționale 2025 începe în această dimineață. Ce reguli trebuie respectate





Ministerul Educației a stabilit reguli stricte și o procedură clară pentru desfășurarea testării în cadrul „Simularea Evaluării Naționale 2025”, care începe astăzi, în 17 martie.
Simularea Evaluării Naționale 2025 este o verificare preliminară pentru elevii din clasa a VIII-a și are loc în modulul 4 de cursuri.
Așadar, simularea Evaluării Naționale începe în 17 martie, cu prima probă, cea scrisă la Limba și literatura română. Potrivit calendarului oficial, publicat în Monitorul Oficial, următoarele probe vor avea loc pe 18 și 19 martie, iar rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 31 martie.
Simulare Evaluare Națională 2025 – calendar oficial
-17 martie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă.
-18 martie 2025: Matematică – probă scrisă.
-19 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă (pentru elevii care studiază într-o limbă a minorităților naționale).
-31 martie 2025: Comunicarea rezultatelor.
Elevii de clasa a VIII-a care participă la Simularea Evaluării Naționale 2025 trebuie să respecte o serie de reguli clare pentru desfășurarea examenului în condiții optime. Ministerul Educației a stabilit proceduri stricte privind redactarea lucrărilor, utilizarea instrumentelor de scris și corectarea răspunsurilor.
Reguli pentru redactarea lucrărilor la Limba și literatura română
Elevii pot sublinia pe text folosind creion sau stilou/pix de culoare albastră. În cazul exercițiilor de sintaxă a frazei, delimitarea propozițiilor este permisă, fără a fi considerată un semn particular.
Corectarea răspunsurilor se face astfel:
-Dacă un răspuns este greșit și se dorește modificarea acestuia, elevul trebuie să taie cu o linie orizontală litera inițială și să scrie alături litera corectă.
-În cazul întrebărilor tip grilă, marcajul inițial cu „X” poate fi corectat prin tăierea acestuia și selectarea noii opțiuni.
Reguli pentru redactarea lucrărilor la Matematică
Proba la Matematică, programată pe 18 martie, permite elevilor să facă marcaje pe figuri și să completeze desenele geometrice folosind creion sau stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, aceștia pot realiza figuri geometrice în spațiul destinat rezolvării exercițiilor.
Pentru corectarea răspunsurilor:
-Un răspuns de la Subiectul I sau II poate fi modificat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea noii variante corecte.
-Dacă elevul revine asupra alegerii inițiale, varianta considerată finală trebuie scrisă în rubrica specială de lângă zona cu cele patru opțiuni de răspuns.
Notă: Notele obținute la Simularea Evaluării Naționale nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevul solicită acest lucru. Aceste rezultate pot fi discutate alături de profesori pentru a identifica aspectele ce necesită îmbunătățire și pentru a optimiza pregătirea în vederea examenului din vară.
Dacă se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia din unitatea de învățământ – centru de examen va lua măsurile necesare, care pot include acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Citește și: Caravana Mureșului NEBULA – o călătorie a ideilor și implicării tinerilor – s-a încheiat la Arad
Caravana Mureșului NEBULA – o călătorie a ideilor și implicării tinerilor – s-a încheiat la Arad
Comentariile portalului
Ești prost informat, dar nu asta contează. Polițiștii trag lunar, cu Beretta de 9 mm, cel puțin 10 cartușe pe tragere. Așadar, Popică Sebi să stea (...)
Pă ,,bătrâna doamnă" dacă o mai țin puterile ar face bine să meargă pă centură după niște bani cinstiți, nu dân bugetul primăriei! E (...)
De peste 100 ani occidentul lupta(asa zisa lupta) ptr.stoparea acestui flagel.Fara succces,drogurile,odata cu democratia au patruns in toata lumea.Oare de ce nu pot face politicienii, (...)