Șerb Doina Adriana, contabila șefă de la Școala Gimnazială „Caius Iacob”, pretindea zece la sută de la patronul societății care renovează școala. Acesta a reclamat-o





Titlu inițial: Procurorii au descins, marți dimineață, la Școala „Caius Iacob” din Micălaca
Procurorii au descins marți dimineață în cartierul Micălaca, la Școala „Caius Iacob”.
Colegul nostru Mihai Todoca a primit informația chiar când era caldă, dar ajuns acolo nu părea a se întâmpla ceva. Inițial s-a vorbit că au descins mascații, dar apoi ni s-a spus că nu s-a pus problema intervenției mascaților din cauză că în școală erau copii și exista posibilitatea ca aceștia să se sperie.
Nu avem prea multe informații, dar ceea ce știm este că au fost „patru sau cinci, băieți frumoși” și au intrat în Școala „Caius Iacob”, fosta Generală 22. Din puținul de informații pe care îl avem, sursele noastre spun că vizată a fost doamna contabilă. Aceasta a fost audiată într-o încăpere din incinta școlii, dar deocamdată nimeni nu știe care a fost mobilul audierii.
Informațiile sunt contradictorii, și, în timp ce unele surse spun că doamna contabilă a fost dusă la audieri, altele ne spun că procurorii au plecat fără ea.
UPDATE
Conform ultimelor informații, ofițerii care au descins la Școala „Caius Iacob” nu erau de la DNA, așa cum am primit informația inițială. La școala din Micălaca au fost procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar aceștia au ridicat-o în vederea audierii pe contabila instituției de învățământ.
Contabila este cercetată pentru mită, a fost dusă la audieri, dar – cel puțin până acum – nu a fost reținută.
UPDATE 2
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei
publice următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în cooperare cu ofiţeri ai Poliţiei judiciare din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, beneficiind de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Brigada Timişoara şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Serviciul Arad, au desfăşurat în data de 18.02.2020 o operaţiune de surprindere în flagrant a inculpatei, contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, faptă reglementată de art.289 alin.1 şi 2 C.p. rap.la art.308 din acelaşi cod.
Din probele administrate până în acest moment procesual, în fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii decembrie 2019, în calitate de contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, direct şi pentru sine, inculpata a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, urmare încheierii unui contract de prestări servicii (lucrări de renovare), un procent de 10% din valoarea lucrării, respectiv 10.575 lei, în legătură cu efectuarea unui act contrar privitor la îndatoririle sale de serviciu.
În concret, consecutiv procedurilor legale urmate de administratorul societăţii, inculpata l-a contactat pentru a-l determina să renunţe la atribuirea lucrării, pretextând existenţa unor neregularităţi, context în care, în data de 30.12.2019, s-au întâlnit în incinta unui local din municipiul Arad unde aceasta i-a pretins 10% din valoarea totală a contractului pentru ca lucrările să fie atribuite societăţii reprezentate de acel administrator, iar contractul să se deruleze în condiţii optime fără ca ea să-i pună vreo piedică pe parcursul
executării.
Ulterior, potrivit celor convenite, administratorul a remis inculpatei o primă tranşă din sumă, respectiv 3000 lei, restul sumei pretinse fiindu-i remisă de administrator inculpatei în data de 18.02.2020 în biroul unităţii şcolare în care îşi desfăşoară activitatea, organele de urmărire penală procedând la constatarea infracţiunii flagrante la scurt timp după ce a primit suma de 7000 lei.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus, în data de 19.02.2020, luarea măsurii procesuale preventive restrictive de libertate a controlului judiciar faţă de inculpată.
Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare. Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar controlul judiciar constituie o măsură preventivă – ambele activităţi însă nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură inculpata.
Comentariile portalului
L-ați auzit pe Simi Geo sau pe cineva din staful lui de campanie să protesteze sau sa ia poziție față de închiderea Astra vagoane marfă? Cam atât î (...)
In fine,se gaseste un politruc roman sa adopte,cel putin declarativ,masuri ce guvernul ungar le-a adoptat deja,cu un mediu succes,insa orientate spre o protectie sociala reala (...)
Vreau sa știu dacă sunt angajat