Scriitori în vitrină. Festivalul „SAD” a început într-un cadru deschis, vesel și… totodată, intim | Foto • Video

  de [email protected] | 17 mai 2019, 7:08 PM | Cultură

  0

  Invitații primei seri au fost Diana Bădica (scriitoare) și Andrei Crăciun (scriitor / jurnalist Recorder.ro)

  Mai știți reclama aceea la un detergent anume cu „e plăcut aici la tine”?

  Așa e și la SAD – Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș”: e imaculat de plăcut, fermecător de relaxant și jovial, e literatură curată, „parfumată” cu libertate de expresie și bună dispoziție, dar – paradoxal – e și o anumită intimitate pusă tocmai în lumina reflectoarelor, deoarece invitații vin la Arad să vorbească despre ei, să ne răspundă la întrebări, să se „deschidă” în fața publicului. E un eveniment cu ușile larg deschise tuturor celor interesați, un eveniment la care avem ocazia să-i cunoaștem mai bine pe acei scriitori ale căror opere le-am citit, însă niciodată nu ne-am pus întrebarea „oare cum e omul din spatele acelor rânduri?”. Sunt treisprezece scriitori la festival în acest an… cincisprezece, de fapt, pentru că nu putem să nu o socotim și pe organizatoarea Lia Faur și pe Laura Pascu, amfitrioanele întâlnirii de joi seară, întâlnire care s-a „consumat” la Galeria de artă „Delta”. Invitații „puși în vitrină” au fost Diana Bădica și Andrei Crăciun (cel din urmă fiind și jurnalist la Recorder.ro).

  Este inutil să povestim ce s-a povestit și ce s-a citit acolo. E ca și cum relatezi în detaliu o întâlnire de joi seară cu prietenii apropiați la o terasă drăguță și liniștită. La urma urmei, exact așa funcționează și „SAD”… și nu, nu e nici urmă de tristețe la „SAD” (din contră!). Ideea e să-ți faci timp în agitația de zi cu zi ca să te așezi pe un scaun și să-i asculți pe acești oameni interesanți cu povești interesante, restul va decurge de la sine. Poți să intervii în discuție, poți să fii doar un ascultător, ești bine venit oricum!

  În această seară, scriitorii dau întâlnire cu arădenii la Tucano Coffee (la ora 20), iar sâmbătă, maratonul literar continuă încă de dimineață, la ora 10, la Palatul Cultural, apoi, de la ora 14, în Aula Ștefan Cicio-Pop a Universității de Vest „Vasile Goldiș” (Bd. Revoluției nr. 94), la ora 16 la Cafe Clasic 1890, respectiv la Tenis Club Pro Arad (Malul Mureșului, vis-à-vis de terenul Gloria), tot de la ora 16.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.