Prăbușire record a bursei din New York. Indicele Dow Jones au avut o cădere mai mare decât în criza financiară din 2008





Panică pe Wall Street, luni, odată cu deschiderea bursei. Toţi indicii bursieri s-au prăbuşit. Iar indicele-vedetă al bursei din New York, Dow Jones, a avut o cădere mai mare decât în criza financiară din 2008, scrie Digi24.
Dow Jones a pierdut mai mult de o mie cinci sute de puncte în cursul zilei, revenindu-şi abia spre finalul şedinţei de tranzacţionare la aproape o mie două sute de puncte și încheind astfel ședința de tranzacționare cu o pierdere de 4,6 procente.
Pierderea de la început, de peste 1.500 de puncte, a depășit recordul căderii de 777,68 de puncte înregistrat de Dow Jones în timpul crizei financiare din 2008. Atunci, căderea drastică a indicelui bursier fusese determinată de refuzul Congresului de a aproba un plan de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea băncilor, ca urmare a falimentului Lehman Brothers. Iar valoarea atinsă de Dow Jones în finalul ședinței de tranzacționare de luni arată cea mai drastică scădere în procente din august 2011, când piețele au căzut după ce Standard & Poor’s a retrogradat ratingul de credit al Statelor Unite.
Seismul de luni de pe piața americană a determinat o reacție inclusiv din partea Casei Albe, care și-a declarat îngrijorarea față de aceste pierderi, dar s-a declarat încrezătoare în „fundamentele economiei”.
Colapsul Dow Jones este doar vârful icebergului? Ce spun analiștii americani
Kleintop a descris acest fenomen pentru CNBC ca fiind o „deconectare” a pieței de la cursul economiei și de la „macro-mediu”, informează tot Digi24.
„Ceea ce știm până acum este că pe piețele volatile a exista o deconectare, un dezechilibru al ordinelor pare a fi condus la această cădere în spirală a piețelor. Asta nu înseamnă că s-a terminat, dar situația tinde să se autocorecteze destul de repede”, a explicat Jeffrei Kleintop.
Cum se vede picajul Dow Jones de pe baricada gigantului elvețian Credit Suisse? Suresh Tantia, strateg de investiții din cadrul companiei, spune că „în următoarele zile vom vedea puțin mai multe vânzări. Este o mare oportunitate de cumpărare, doarece nimic nu s-a schimbat în mod fundamental”.
Tim Seymour, director al Triogem Asset Management, se situează în tabăra scepticilor și este de părere că volatilitatea indicelui Dow Jones va continua.
„Există prea multă autosuficiență. O mulțime de oameni cred că efectiv pot cumpăra această «scufundare» și că totul va fi bine pentru ei după aceea”, a declarat Seymour pentru CNBC.
Citește și Efectele prăbușirii bursei: Zuckerberg a pierdut miliarde de dolari dintr-un șut. Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a devenit mai „sărac” cu 3,3 miliarde!
Turbulențele pe bursa americană au început de vineri, 2 februarie, când Dow Jones a înregistrat cel mai mare declin din iunie 2016, pe fondul corecţiei pieţei şi al creşterii randamentelor obligaţiunilor, investitorii anticipând că inflaţia mai ridicată din Statele Unite va determina Rezerva Federală (Fed) să accelereze majorarea dobânzilor.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)