Prăjitură cu lămâie și nucă

Savureaza o prajitura delicioasa si gustoasa cu gust racoritor de lamaie!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 10.
Complexitate: usor.
Ingrediente
• 250 g faina
• 3 lamai
• 100 g nuca
• 1 plic praf de copt
• 220 g zahar tos
• 200 g zahar pudra
• 240 ml iaurt
• 220 ml ulei
• 100 g crema de branza
• 6 oua
• 25 g unt
• esenta de vanilie
• sare
Mod de preparare
1. Freaca ouale cu zaharul tos pana isi maresc volumul. Adauga iaurtul scurs de zer, faina cernuta impreuna cu praful de copt, un pic de sare si nucile zdrobite intr-un mojar sau cu facaletul.
2. Pune un pliculet cu vanilie lichida, sucul si coaja de la doua lamai, iar la final, uleiul (la temperatura camerei). Toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si da la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.
3. Intre timp, bate crema de branza cu zaharul pudra, adauga untul topit si racorit si zeama de lamaie dupa gust.
4. Glazureaza prajitura racita si lasa cel putin o ora ca sa se intrepatrunda aromele. Taie prajitura dupa preferinta.
Sursa: ecuisine.ro
Comentariile portalului
Măi, lăsând deoparte că deja suntem sătui de grandomanii de doi bani, FACUTE PE HÂRTIE, constat cu regret că metehnele "profesorului Falcă" s-au lipit și (...)
aoleu doamne fereste
Tâmpeniile padurarului, îmi aduc aminte de toate concursurile si tematicile școlare din anii '70-'80, noi in anul 2000! Careva să-l trezească.