Pola Zilei: Ce-i lipsește cel mai tare și mai tare Aradului?





Având în vedere și luând în considerare că săptămâna de după Paști este doar una înainte de săptămâna de dinainte de 1 Mai, vă punem o întrebare mai generală, dar cu atât mai importantă.
Poate vă gândiți la ea în timp ce mergeți sau veniți de la un eveniment cultural ocazionat de festivalul de Literatură „Ștefan Augustin Doinaș” sau de Conferințele Dilemei Vechi. Păcat, totuși, că sunt în același timp, pe de altă parte, oferta culturală din acest weekend arădean este astfel aproape unic, demnă de orașul care trăiește în amintirile și în visele noastre.
Fiindcă prezentul nu este atât de roz, știm asta de o vreme bună, populația orașului scade continuu, tinerii pleacă pe unde cred ei că le va fi mai bine și degeaba se înmulțesc politicienii doctori, nu pare că prin asta arădeanului de toate zilele îi va merge mai bine.
Se vorbește de mult și bine despre ce ar trebui să se întâmple ca acest trend să se oprească, să se întoarcă chiar și să reașeze Aradul acolo unde i-a fost locul în trecut: un oraș dinamic și întreprinzător, chiar dacă nu atât de cultural precum pare în aceste zile. Un oraș în care e bine să trăiești, ai ce și de unde alege și nu se pune problema să aștepți ca cei pe care i-ai ales să-ți mai arunce și tie ceva acolo.
Deci, să vedem, ce ne lipsește cel mai tare, eventual cine, dar întrebarea ascunde și acel cum de care depinde progresul.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)