„Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș pe bicicletă dedicat Centenarului Marii Uniri va trece și prin Arad. Destinația este Alba Iulia





Aproape 250 de bicicliști amatori vor pleca mâine, 26 iunie, din patru orașe, București, Timișoara, Drobeta Turnu Severin și Iași, pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localități străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș pe bicicletă din țară.
Plecarea din fiecare oraș se va face la ora 9.30, iar organizatorii au lansat invitația și autorităților de a pedala câțiva metri alături de participanți. Plecările sunt deschise pentru public, organizatorii chiar îi încurajează pe toți cei care nu participă la marș din orașele de pornire, precum și din orașele parcurse pe traseu, să îi întovărășească măcar pentru câțiva kilometri pe participanți, în semn de solidaritate.
Din Timișoara se va pleca din Piața Operei, chiar din fața Operei, din Iași de la Palatul Culturii, lângă statuia lui Ștefan Cel Mare, din București din Piața Palatului, lângă statuia lui Carol I de pe Calea Victoriei (langa BCU), iar din Drobeta Turnu Severin din fața Monumentului Eroilor.
Evenimentul este în regim „free rider”, ceea ce presupune că ciclistul participant își asigură cazarea pe tot parcursul deplasării, masa, logistica și întoarcerea acasă, plătind doar logistica de care se folosește. Înscrierile sunt închise, dar cine dorește poate însoți participanții fără niciun anunț. În acest caz, bicicliștii interesați pot însoți grupul pe orice distanță, atâta vreme cât se îngrijesc, în regim propriu, de cazare, masa și variante de întoarcere acasă. Din păcate, organizatorii nu mai au pentru ei tricouri oficiale.
Cei interesați se pot alătura plutonului și în orașele pe traseu. Iată și locațiile unde ajungem serile și de unde plecam apoi la 08:30 dimineața:
Echipa Basarabiei și Moldovei:
26 iunie – Piatra Neamț – Pensiunea Byblos
27 iunie – Gheorgheni – Imola Motel
28 iunie – Tîrgu Mureș – BlackLord Hotel
29 iunie – Mediaș – Edelweis Hotel
Echipa Ardealului și Banatului:
26 iunie – Arad – Continental Hotels
27 iunie – Oradea –Continental Hotels
28 iunie – Zalău – Grand Hotel Severus
29 iunie – Turda – Potaissa Hotel
Echipa Munteniei și Dobrogei:
26 iunie- Sinaia – Rina Hotels
27 iunie – Băile Tușnad – Hotel O3zone
28 iunie – Sighișoara – Binderbubi Hotel & Hotel Sighisoara
29 iunie – Sibiu – Ana Airport Hotel & Gasthof Sara
Întoarcerea participanților înscriși se face duminică, 1 iulie, cu autocarul, pentru biciclete existând transport separat.
Evenimentul este non-profit și este organizat de Asociația „Cu Bicicleta Departe”, pornită de echipa care de 12 ani organizează „Cu bicicleta la mare”.
Traseele celor 3 ture se găsesc aici:
Muntenia: https://www.strava.com/routes/10829911
Moldova: https://www.strava.com/routes/10830091
Ardeal: https://www.strava.com/routes/10830149
Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport, dar și celor care își doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.
Cicliștii vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcție de dificultate. La fiecare oprire, participanții au la dispoziție snacks-uri, iaurt, glucoză și ciocolată pentru susținerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă și portocale pentru hidratare.
Marșul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanții sunt însoțiți de un autocar pentru odihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana.
„Pedalăm pentru România” este un marș ciclist, nu o cursă. El e un exercițiu de curaj, dar și de rezistență fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generațiile pot onora România prin efort, camaraderie și grijă – nu doar prin vorbe mari.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)