Partidele proeuropene au câştigat la alegerile parlamentare din Republica Moldova





Partidele proeuropene au câştigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după numărarea a 98 la sută din voturi. Alegerile parlamentare organizate în Republica Moldova s-au desfăşurat în mod „democratic şi liber”, a anunţat misiunea de monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, pe primul loc se menţine Partidul Socialist (PSM), cu 20,95% din voturi.
Partidul Liberal-Democrat a obţinut 19,75% din voturi, Partidul Comuniştilor (PCRM) – 17,83%, iar Partidul Democrat (PDM) – 15,94%.
Partidul Liberal (PLM) a obţinut 9,45% din voturi.
Rezultatele au fost prezentate după numărarea a 98 la sută din voturi.
Partidele proeuropene – PLDM, PDM şi PLM – au, împreună, peste 45 % din voturi, devansând formaţiunile proruse – PSM şi PCRM -, care au 39%.
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova nu vrea alianţe cu formaţiuni proeuropene
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) nu intenţionează să alcătuiască alianţe cu formaţiuni proeuropene, a declarat liderul formaţiunii, Igor Dodon.
„Cred că în următoarele zile partidele proeuropene vor încerca să ajungă la un acord. Partidul nostru a adoptat o poziţie clară, nu va intra niciodată într-o coaliţie cu partide proeuropene”, a afirmat Dodon.
„Vom purta discuţii şi vom ajunge la un acord doar cu formaţiuni care vor denunţa Acordul de asociere cu Uniunea Europeană şi vor accepta aderarea la Uniunea Vamală Rusia/Belarus/Kazahstan”, a declarat Dodon pentru postul Rossiya-24.
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat din R.Moldova, a anunţat că formaţiunea sa va alcătui o coaliţie cu Partidul Democrat şi cu Partidul Liberal.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)