Parcul fotovoltaic de la Chișineu-Criș, proiect elaborat de Monsson, vândut către NEPI Rockcastle. Când va începe construcția acestuia





Monsson, companie deținută de omul de afaceri Emanuel Muntmark, numit și „regele eolienelor” ca urmare a investițiilor masive din sectorul energiei regenerabile, a vândut către NEPI Rockcastle 100% din părțile sociale ale unui parc fotovoltaic de 50 MW, notează hotnews.ro
Situat în zona Chișineu-Criș din județul Arad, proiectul este autorizat complet, iar NEPI Rockcastle are planificată începerea construcției în luna ianuarie a anului 2025.
„Suntem bucuroși și mândri că am început această cooperare cu NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, operator și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Așa cum am prevăzut de ceva timp, este momentul ca marii consumatori să investească în regenerabile pentru eficientizarea consumului propriu și, cu siguranță, acesta este doar începutul”, declară Sebastian Enache, membru al board-ului Monsson, potrivit unui comunicat al companiei.
Construcția parcului fotovoltaic de la Chișineu-Criș va începe în 2025
Proiectul din Chișineu-Criș de 50 MW este parte din portofoliul Monsson din 2022, iar în 2024 a obținut autorizația de construire și a semnat contractul de racordare la rețea. Astfel au fost asigurate toate condițiile pentru a se începe construcția în 2025.
Proiectul include și o unitate de stocare a energiei, menită să eficientizeze funcționarea parcului fotovoltaic și să contribuie la echilibrarea sistemului energetic național, așa cum au reușit toate proiectele Monsson din ultimii ani.
Citește și: Șase sirieni, ascunși în mașini și camioane, depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac I și II
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)