ExclusivOmul de afaceri Filip Miuțescu, prietenul întâiului edil al Aradului – șase luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în dosarul „Motorina” instrumentat de DIICOT!

  de Special Arad | 20 septembrie 2018, 10:30 AM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor

  4

  Filip Miuțescu, patronul Filip Spedition(foto: Facebook)

  Unde dai și unde crapă...

  Cu sinceritate vă spunem: nu le știm pe toate și nici nu le aflăm chiar pe toate. Iar unele informații le aflăm târziu. Nici nu suntem mulți, adică nu avem o redacție de mărimea celor de la Washington Post. Însă, când ne „împiedicăm” de o informație importantă pentru un oraș ca Aradul, nu avem cum să nu o dezvăluim publicului. Căci, până la urmă, asta e menirea noastră. Și tot cu sinceritate vă spunem: acum ne-a „împiedicat” un cititor, care ne-a trimis informația ca mesaj la unul dintre articolele Special Arad. Să ne scuze că nu i-am publicat comentariul, ci am ales chiar să facem știrea, chiar dacă ea s-a „produs” la finalul anului trecut (însă efectele ei se produc timp de 2 ani și șase luni).

  Dosarul la care facem referire în continuare, a fost cunoscut sub numele de dosarul „Motorina”, unul în care, la un moemnt dat, DIICOT – structura centrală, a făcut niste percheziții bine „țintite” prin Arad. Cu privire la ceilalți eroi din această „saga”, în acest episod fiind vorba doar de omul de afaceri Filip Miuțescu, patronul firmei de trasnport Filip Spedition și prieten la cataramă cu primarul Ardului, Gheorghe Falcă, nu știm deocamdată prea multe, dar promitem să aflăm. Nu de alta, dar surse de-ale noastre susțin că „găinăria” care a făcut obiectul procesului cu sentința de mai jos mai este „practicată” și de alți… să spunem doar arădeni.

  Așadar, Tribunalul București, în dosarul nr. 30418/3/2017, înregistrat în 4 august 2017, pronunța următoarea sentință:

  „Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
  Soluția pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a C. proc. pen., raportat la art. 480 – 482 C. proc. pen., admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în data de 27.07.2017, între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – structura centrală – secția de combatere a criminalității organizate şi inculpatul MIUȚESCU FILIP, în dosarul nr. 2293/D/P/2017. În baza art. 26 C. pen. din 1968, raportat la art. 9 alin. 1 lit. c ?i art. 9 alin. 3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 C. pen. din 1968, art. 10 alin. 1 din Legea nr. 241/2005, art. 480 alin. 4 C. proc. pen., art. 76 alin. 1 lit. d C. pen. din 1968, raportat la art. 74 alin. 1 lit. a și c C. pen. din 1968, ?i art. 5 C. pen. din 2009, condamnă pe inculpatul MIUȚESCU FILIP la pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată. În baza art. 71 raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) C. pen. din 1968, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, pe perioada executării pedepsei principale aplicate, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 81 C. pen. din 1968, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, stabilit în condiţiile art. 82 alin. 1 C. pen. din 1968. În baza art. 71 alin. 5 C. pen. 1968, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii stabilite, prevăzute de art. 71 alin. 1 raportat la art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen. 1968, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 C. pen. din 1968, privitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de încercare. În temeiul art. 486 alin. 2 teza I C. proc. pen. lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă STATUL ROMÂN, prin AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ, cu sediul în București, str. Apolodor nr. 17, sector 5.

  În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 8000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, pentru procuror, partea civilă şi inculpat. Pronunţată în şedinţa publică din 11.10.2017”.

  Ulterior, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul declarat de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Intradevar ”om de afaceri”. Dupa ce a sifonat tot ce a stiut si recunoscut vina ca o muiere fricoasa,ditamai omu de afaceri s-a gaurit si la buget cu avocatii si cu platirea prejudiciului dar si cu povesti induiositoare despre el saracu…cum era sa de-a de belea.In spatele acestui mascarici,pe langa acolitii lui,toti sunt exact ca el,neam de tepari,escroci si delapidatori.

   +22 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.