O nouă ediție a Festivalului de Teatru Clasic, luna viitoare. Vezi programul!





Un festival despre care putem spune fără nicio ezitare că este cel mai longeviv eveniment din Arad de la Revoluție încoace, o adevărată tradiție pe scena culturală arădeană, Festivalul Internațional de Teatru Clasic ajunge anul acesta, iată, la ediția a XXII-a… și va debuta cu „Îmblânzirea scorpiei”, vom servi „Cafeaua” în timp ce vom dezbate „Metoda Grönholm”, în „A douăsprezecea noapte” vom fi sub balconul Julietei împreună cu Romeo, vom cânta o serenadă cu Nicu Alifantis lui „Madame Mon Amour”… și câte și mai câte! Evident, nu neapărat în această ordine.
Teatrele invitate la Arad în acest an de către Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, la FITCA 22, sunt: Teatrul de Comedie București, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Național Pecs (Ungaria), Teatrul Odeon București, Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Metropolis București, Teatrul Bulandra București și Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
Festivalul va include și două concerte, „Madame Mon Amour” cu Nicu Alifantis (în sala mare) și „The Tango Orchestra Show” de Cári Tibor Project (în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”), dar și două expoziții, una de pictură, de Andrei Medinski, și una numită „Afișul de teatru”, cu lucrări realizate de studenții Facultății de Design a Universității „Aurel Vlaicu” Arad. Va fi și un workshop susținut de actorul Miklós Bács, prof. univ. dr. la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, cu participarea actorilor teatrului arădean.
În cadrul evenimentelor conexe, la Atrium Mall, la Gara CFR, dar și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, studenții Facultății de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca vor prezenta fragmente din spectacolul Commedia del’Arte „Vremea Pulcineilor”.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)