miercuri, 14 mai, 2025

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne: UTA – Rapid 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 15 iulie 2024, 3:40 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    S-a consumat primul joc al echipei UTA din noul sezon al, pretențios numitei, Superligii, iar noi revenim astfel cu rubrica „Notele Bătrânei Doamne”. UTA a remizat, scor 1-1, cu Rapid, un meci care a generat un imens scandal după greșeala arbitrului Sebastian Colțescu.

    Am revenit abia astăzi cu notele pentru că ieri ne-am ocupat mai mult de greșeala lui Colțescu și reacțiile la această greșeală.

    Acum, la rece – deși este total impropriu să spunem la rece în plin cod roșu de caniculă -, ne este clar că a fost viciere de rezultat conform regulamentului. Da, în spiritul jocului, prima greșeală a lui Colțescu a fost că nu a văzut faultul lui Halaf la golul marcat de Omondi, dar apoi tot ce a urmat a fost o încălcare flagrantă a regulamentului, a protocolului VAR.

    Analizând însă jocul și mai puțin rezultatul, meciul UTA – Rapid a fost unul cu două reprize distincte. Una în care Rapid a avut controlul, iar o a doua în care giuleștenii nu au mai contat și UTA a pus aproape întreaga repriză presiune pe poarta lui Aioani.

    Prima jumătate de oră a fost categoric a giuleștenilor. Rrahmani, Papeau, Hassani, Oaidă, Kait sau lateralii Braun și Borza ajungeau cu o ușurință uluitoare în preajma careului lui Robert Popa și în primele zece minute au și avut două bune oportunități. UTA recupera greu și pierdea foarte ușor mingea când era în posesie. Cristian Mihai părea neîncălzit, Dumiter și Costache parcă erau la prima alergare după câteva luni de sedentarism, Fabry se învârtea în gol, Omondi era de negăsit, singurii care funcționau în parametri erau Ibrahima Conte și Alexandru Benga. Asta și pentru că Răzvan Popa, care a avut o foarte bună intervenție la șutul lui Rrahmani, a ieșit total neinspirat ca să-l blocheze pe Borza la golul reușit de Braun.

    Rednic avea să mai regleze lucrurile la vestiar. I-a lăsat afară pe Fabry, Dumiter și Costache, care împreună nu au produs nimic, și i-a trimis în teren pe Cîmpanu, Joao Pedro și Cristea. Primul a marcat golul egalizator, al doilea a devenit catalizatorul echipei, fiind implicat în mai toate acțiunile ofensive, de la el plecând și pasa spre Omondi de la golul egalizator, iar al treilea, Cristea, deși a părut foarte bezmetic, a fost mereu ca un ghimpe în coastele lui Iacob și Blazek.

    De altfel, Cîmpanu și Cristea au alergat atât de mult și atât de intens încât deși au intrat la pauză s-au cerut afară la finalul partidei și Rednic chiar i-a scos.

    A fost un rezultat de egalitate cu iz de regret că totuși UTA a pierdut trei puncte pe mâna greșelii lui Colțescu. Iar în tribune au fost două minute orgasmice după care a urmat amărăciunea că din nou UTA a fost victima greșelilor de arbitraj.

    Urmează Craiova…

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Robert Popa – 6,5 – A greșit la faza golului lui Braun prin acea ieșire neinspirată în întâmpinarea lui Borza, dar a avut două intervenții salutare la șuturile lui Rrahmani din startul partidei, dar mai ales la cel al lui Burmaz din minutul 84, șut deviat de Benga.

    Diogo Rodrigues – 6 – S-a ocupat destul de bine de sarcinile defensive deși l-a scăpat pe Borza la golul Rapidului. Ofensiv, aportul lusitanului a fost destul de șters.

    Ibrahima Conte – 7 – Joc bun al fundașului Bătrânei Doamne care a câștigat multe dueluri aeriene în suprafața de pedeapsă arădeană și a blocat multe din acțiunile de atac rapidiste.

    Alexandru Benga – 7 – Nu s-a complicat, a închis bine culoarele și a fost imbatabil în duelurile unu la unu.

    Răzvan Trif – 6 – La fel ca și Diogo, bun pe partea defensivă, modest la capitolul ofensiv.

    Cristian Mihai – 6 – A avut o primă parte slabă, cu multe greșeli, după care și-a revenit în repriza a doua și a împins mereu jocul spre careul lui Aioani.

    Benjamin Van Durmen – 6 – Discret la mijlocul terenului, s-a remarcat prin câteva recuperări, dar a apărut foarte rar în treimea adversă.

    Valentin Costache – 4 – A ratat chiar și din poziție de singur cu Aioani, fază la care a fpst semnalizat în ofside, în rest s-a văzut clar că este mult în urmă cu pregătirea, la fel cum s-a văzut că nu are deloc relații de joc cu coechipierii.

    Alexandru Cîmpanu – 7,5 – A intrat excelent și pe lângă că a marcat, a depus un efort uriaș, fiind mereu cel care cerea mingea în treimea adversă. A sfârșit epuizat, dar cu satisfacția că și-a făcut foarte bine treaba la debutul său în fața publicului arădean.

    Andrej Fabry – 5 – Static, cu driblinguri care nu au dus la nimic și cu două șuturi anemice la poarta lui Aioani, slovacul a fost lăsat la vestiare după pauză.

    Joao Pedro – 8 – Indiscutabil, portughezul a fost cel care a schimbat fața jocului. Foarte implicat în joc, Pedro a împins mereu jocul spre poarta Rapidului, dar a participat cu succes și la jocul defensiv.

    Eric Omondi – 7 – Șters în prima parte, kenyanul a jucat foarte bine în a doua parte când a dat un assist pentru Cîmpanu și a și marcat acel gol anulat în cele din urmă de arbitrul Colțescu. Pe lângă acestea, a mai trimis un șut din afara careului scos cu greu de Aioani și a inițiat mai multe atacuri periculoase spre poarta oaspeților.

    Andrei Dumiter – 4 – S-a sufocat și nu credem că a avut mai mult de 5-6 atingeri pe tot parcursul primei părți.

    Raul Cristea – 6 – Cam bezmetic, cum am mai spus, a alergat în continuu, uneori fără folos, a și greșit câteva pase, dar merită lăudat pentru efortul depus, pentru presingul pus pe fundașii centrali ai adversarei, pentru faptul că a și ratat o bună ocazie fiind acolo, în careul mic al Rapidului și pentru că a încercat mereu să recupereze mingea pierdută mai ales în treimea rapidistă.

    Antrenor: Mircea Rednic – 7 – Nu a prea nimerit primul unsprezece. Forțat să-l titularizeze pe Dumiter în urma descoperirii problemei lui Imoh, Rednic nu a fost inspirat nici cu Costache. La pauză, însă, așa cum ne-a obișnuit de multe ori, a „citit” bine jocul adversarei, și-a dat seama unde a greșit și a reglat din mers, fiind la un pas să câștige jocul dacă Colțescu nu mai întorcea faza la VAR după ce a fluierat reluarea acestuia în urma golului înscris de Omondi.

     

    Halaf și Rîpă au evoluat prea puțin pentru a putea fi notați

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.