Municipiul Arad a depășit rata de 4‰. Se va putea merge la sală doar pe bază de certificat Covid

  de Raluca Medeleanu | 28 septembrie 2021, 1:44 PM | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Marți dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:

  ⦁ Număr de infectări de la ultima raportare*: 195–DSP
  ⦁ Număr persoane vindecate de la ultima raportare: 74
  ⦁ Număr persoane decedate de la ultima raportare: 2
  ⦁ Număr total cazuri active în prezent: 1636
  ⦁ Număr persoane internate în spital (izolare): 204
  ⦁ Număr persoane în izolare la domiciliu (pozitive): 1432
  ⦁ Număr persoane în carantină: 530.

  Conform datelor oficiale, municipiul Arad are de astăzi rata de incidență peste 4 la mia de locuitori, asta însemnând că pe lângă necesitatea prezentării certificatului digital Covid îl localuri și la evenimente, va fi nevoie să fie prezentat și pentru a putea avea acces la sălile de sport / fitness. Măsura va intra în vigoare în urma ședinței CJSU, care va avea loc mâine (29 septembrie).

  Puteți descărca gratuit Certificatul Covid AICI (care atestă una dintre cele trei situații: aveți schema completă de vaccinare, ați trecut prin boală în perioada de maxim 180 de zile, aveți test PCR negativ).

  Alte modificări ale restricțiilor în vigoare nu vor surveni doar în momentul în care se atinge rata de 6 la mia de locuitori când implicit și toți elevii trebuie să învețe doar online (decizie care se pune sub semnul întrebării însă, întrucât Ministerul Educației va horărî acest aspect abia vineri).

  Mai jos puteți consulta tabelul cu situația aferentă fiecărei localități din județ:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum să nu crească rata de infectare când azi 28.09.2021 la ora 16,15 am mers pe strada Predeal la sala de judo a C.S.Ş. Arad să-mi fac a treia vaccinare şi surpriză f. neplăcută nu există nici o doză de vaccin cu toate că vaccinarea trebuia să înceapă. Oare cine va răspunde pentru bătaia de joc a oamenilor, de timpul pierdut degeaba, de plata celor puşi acolo să nu facă nimic etc.. Mă încearcă un sentiment de lehamite, să nu-i spun mai rău, când vezi ce debandadă e peste tot în ţară indiferent de domeniu. Ne mai mirăm că ne pleacă tinerii din ţară când oameni în vârstă cum sunt şi eu mă gândesc să plec oriunde numai aici nu. Poate şi vaccinarea e parte din programul lui W.C.I. “România educată”. Cum oare să “educi” când tu primul om al ţării îţi baţi joc de tot şi de toate (în afară de golf …poate).

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.