Marea Britanie își sfătuiește cetățenii să învețe limba viitorului





In Marea Britanie, invatarea unei limbi straine va fi obligatorie inca din scoala primara, din septembrie 2014, lucru ce nu se intampla pana acum. Premierul David Cameron crede ca franceza si germana sunt „prea traditionale” pentru a fi predate si mizeaza pe mandarina.
Pentru cele mai multe scoli, o limba straina inseamna adesea franceza. Alte optiuni mai sunt germana, spaniola sau latina.
Potrivit Consiliului Britanic, numai 1% din populatia tarii vorbeste mandarina la nivel conversational, scrie incont.ro.
„Pana cand copiii de astazi isi vor fi terminat studiile,China va deveni cea mai mare economie a lumii. Asa ca este timpul sa ne aruncam privirea mai departe de orizonturile traditionale, in care ne concentram pe franceza si germana, si sa facem mult mai multi copii sa invete mandarina„, declara premierul Cameron acum cateva luni.
Tinta guvernului britanic este sa dubleze numarul celor care invata mandarina.
Statul va finanta scolile care sunt dispuse sa adauge aceasta limba in programa si cauta de asemenea sa mareasca numarul de vorbitori de mandarina din institutiile de invatamant, noteaza Bloomberg.
In acest moment, mandarina este considerata cea mai importanta limba care se vorbeste in afaceri, dupa engleza. 845 de milioane de oameni o folosesc, fiind astfel cea mai vorbita din lume.
China este a doua cea mai mare economie mondiala, dupa cea a Statelor Unite, un alt motiv pentru care mandarina este de o importanta majora in business.
Comentariile portalului
Platim jandarmerie care apare doar la meciuri de fotbal si politie locala care dirijeaza traficul 15 minute dimineata si apoi se ocupa de comisioane ale Marelui Partid
Bună ziua. Nu vreți să vă spun eu?, că prea sunteți insistent. În apel, dr. Uzum a pierdut. Se așteaptă motivarea. Instanței. Pe de altă parye, (...)
Se stie bine; pe meleagurile mioritice are trecere cine striga mai tare. Mesajul rational prinde mai greu. Nasol va fi cand vor trebui gasite solutii la problemele care ne intereseaza (...)