La ora 10 sună sirenele și la Arad. E ​​Ziua Naţională a Ambulanţei

  de Raluca Medeleanu | 28 July 2021, 8:25 AM | Știri Arad

  0

  Serviciul de Ambulanță Județean Arad se alătură serviciilor omonime din țară, în această dimineață, la ora 10:00, și va porni sirenele în semn de celebrare a celor 115 ani de când există „Salvarea” în România.

  Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis decorează diseară, la Palatul Cotroceni, medici şi asistenţi medicali.

  Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” în Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

  Societatea de Salvare din Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.