Inițiativă caritabilă bună, exploatată de oameni prost crescuți





De ani buni, în mai multe puncte din oraș au fost amplasate containere speciale, în scop caritabil. Oamenii pot dona hainele pe care nu le mai poartă, ele ajungând la cei mai puțin norocoși, oameni nevoiași care nu își permit să cumpere îmbrăcăminte nouă.
La Arad, au fost amplasate 25 astfel de containere, încă din anul 2016, unele dintre ele fiind lângă biserici, astfel că uneori a apărut chiar confuzia că ar fi un proiect al lăcașurilor de cult locale, dar ele sunt coordonate de o firmă privată care are în total 800 de astfel de containere amplasate în 16 județe din țară.
Hainele care sunt în stare bună sunt donate la nevoiași, iar cele care sunt iremediabil degradate sunt trimise la reciclare: „Pregătirea și transformarea textilelor uzate în produse de bază și utilizarea lor în industrie ca materie primă, astfel «Sfârșitul vieții» tuturor hainelor reprezintă o renaștere a acestora, prin refolosirea firului de ață în industria textilelor”, informează Fundația Caritatea, în a cărei administrare se află containerele.
Problema este că nu întotdeauna procesul donării și reciclării funcționează ca la carte, întrucât de multe ori apar diferiți indivizi care forțează tava de inserare și încep să facă selecții pe jos, alegând ce le place și nu mai pun înapoi în container hainele nedorite, ci le lasă împrăștiate afară.
Un astfel de exemplu a fost constatat cu revoltă de un arădean, miercuri seara, în Parcul Regina Maria (fostul Orizont) din zona Micălaca 500, care a postat fotografia de mai sus pe un grup de Facebook.
„Am văzut, nu o dată, că unii își bagă pruncii prin fantele containerelor și aceștia aruncă afară hainele, în timp ce părinții le sortează. Ce nu le este pe plac rămâne pe jos”, a comentat o persoană la postare, confirmând un fapt care, din păcate, nu este izolat.
Comentariile portalului
== O SA DOARA RAU -- AMERICANII VOR LOVI SI EI ==UE VA PIERDE IN RAZBOIUL ECONOMIC ==UE DEPINDE F MULT DE IMPORTURI SI S A CERTAT CU MULTA LUME =
Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani, echivalentul a şase vieţi în fiecare minut, potrivit unui studiu OMS publicat miercuri în (...)
Cu tot respectul, lăudabil că ați descoperit că nu exista perfecțiune umană. Dar oare normalitate exista? Sau o minimă evoluție? Ce ziceți de următoarele: ,, (...)