Se pregătesc procedurile tehnice pentru modernizarea drumurilor din nordul județului

  de Special Arad | 28 septembrie 2022, 4:02 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Lucrările de modernizare a două drumuri județene Cermei-Beliu și Cermei-limită de județ Bihor intră pe un nou făgaș. Consilierii județeni au aprobat trecerea din proprietatea comunei Cermei în cea a Consiliului Județean a unor terenuri, astfel încât să poată fi demarate procedurile tehnice.

  „Am preluat de la administrația locală mai multe parcele, absolut necesare pentru începerea lucrărilor. Cele două drumuri vor fi modernizate, pentru a asigura normele tehnice și standardul de calitate în ceea ce privește lățimea carosabilului, acostamentul, sistemele de protecție și indicatoarele”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Consiliul Județean a cuprins cele două lucrări în bugetul pe anul 2022:

  – Servicii de proiectare și asistență tehnică pentru modernizare DJ 793 Cermei-Beliu (10 km, valoare 205.000 lei);
  – Servicii de proiectare și asistență tehnică pentru modernizare DJ 709 (Cermei-Berechiu-limită județ Bihor (16 km, valoare 217.000 lei);

  Conducerea Consiliului Județean Arad (CJA) și-a propus ca, în perioada 2022-2025, să continue investițiile în drumurile județene și să se ajungă astfel la reabilitarea și modernizarea a peste 700 de kilometri de drumuri. Practic, acest lucru înseamnă că mai bine de jumătate din totalul drumurilor județului Arad vor fi modernizate și reabilitate până la finalul anului 2025.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.