DSP a intrat „în forță” peste Grădinița Bergman! Inspectorii s-au autosesizat în urma articolului Special Arad

  de Raluca Medeleanu | 10 noiembrie 2017, 4:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Direcția de Sănătate Publică Arad s-a autosesizat în urma articolului apărut săptămâna trecută pe Special Arad, („Cu băiețelul de 1 an și 8 luni mușcat pe tot corpul și terorizat, o familie din Arad acuză conducerea grădiniței Bergman și educatoarele că își nesocotesc meseria”) și a „vizitat” încă o dată Grădinița Bergman. Rezultatul? O amendă de 3000 de lei.

  Inspectorul și totodată purtătorul de cuvânt al DSP Arad, dr. Daniela Cârnațu, ne-a spus că acesta nu a fost primul control la Grădinița Bergman din Arad și nici primele nereguli constatate. Până acum, însă, au scăpat cu avertizări.

  „Din informațiile pe care le-am primit de la colegii mei, grădinița este în evidența Direcției de Sănătate Publică, a fost controlată în repetate rânduri, ultimul control fiind în data de 3.11 (n.red. – ziua în care Special Arad a publicat articolul mai sus amintit), când au fost constatate neconformități referitoare la cubajul de aer alocat fiecărui copil în dormitoare, referitor la numărul de copii înscriși, fiind depășită capacitatea aprobată. De asemenea, s-a constatat nefuncționarea cabinetului medical, unde nu este apă curentă. Cât despre personalul auxiliar, cel care efectuează curățenia și dezinfecția, colegii mei au constatat că nu cunosc modul de utilizare a substanțelor folosite la operațiile de dezinfecție. Pentru toate aceste neconformități, unitatea a fost sancționată cu 3000 lei. Nu este primul control făcut, în data de 22.02.2017 au fost, de asemenea, deficiențe, atât referitoare la microclimat, cât și la numărul de copii, motiv pentru care pe vremea respectivă s-au acordat termene și doar un avertisment”, ne-a declarat dr. Daniela Cârnațu.

  •  Citește și Drept la replică a conducerii grădiniței Bergman referitor la acuzațiile familiei din Arad cu băiețelul mușcat pe tot corpul

  •  Citește și Încetinitorul de particule: Doamna „owner” Horga, Dumneavoastră v-ați uitat la băiețelul maltratat, ați încercat de atunci să mai „empatizați” cu el?

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad