Drept la replică pe marginea interviului cu ciclista Alexandra Lazăr trimis redacției de fostul său antrenor de la Clubul „Voința”





Ne-am așteptat să primim drept la replică de oriunde… numai de aici nu. D-l Peloc Mateiu, antrenor de ciclism la Clubul „Voința” și președintele clubului de pe malul Mureșului… de o viață, s-a sesizat de la o frază a tinerei sportive Alexandra Lazăr și, simțindu-se cumva lezat, ne-a solicitat și trimis pe mail o – zice dânsul – „notă cu caracter informativ.” Fraza care implică această supărare – de altfel, dimplomatic disimulată în ton didactic, autoritar – este: „M-am legitimat la Clubul „Voința”… din martie, 2013… iar acolo nu am avut parte de experiențe doar pozitive și plăcute. Între altele, mi s-a spus că nu am nicio șansă să ajung foarte sus… mi s-a recunoscut un anumit talent, dar numai la nivel de amatori…”
Înțelegem să-i oferim cunoscutului antrenor arădean acest drept la replică, deși nu suntem de acord cu el decât în principiu și pe formă – nu și pe fond. De aceea venim și noi cu o precizare la finalul acestuia (în care păstrăm tonul neutru și aparent distant față de subiect) – menționând că am vorbit cu sportiva tefeonic și am informat-o despre ceea ce vom publica.
Așadar,
Primim:
„Fiind citati in articolul „Abia ieșită din juniorat, arădeanca Alexandra Lazăr este cel mai bun produs al ciclismului românesc din ultimii ani” scris de Lucian Valeriu in Special Arad in data de 10.05.2014, facem urmatoarea nota cu caracter informativ.
1. Fara sa intram in teoria antrenamentului sportiv si in metodica dezvoltarii capacitatilor individuale in sportul de performanta – care este un subiect vast, accesibil mai mult in biblioteci decat pe pagini de fitness sau de socializare, putem afirma ca, fara efectuarea antrenamentelor specifice cu mijloace la fel de specifice ramurii sportive, in timp si spatiu coraspunzator, progresul capacitatilor individuale care determina cresterea performantei sportivului, nu poate fi realizat.
2. Incepand cu evaluarea capacitatilor, continuand cu stabilirea obiectivelor intr-un cadru etapizat potrivit evolutiilor sportivului, antrenorul concepe programul de antrenamente care sa coraspunda cu configuratia prestabilita in atingerea progresului.
3. In cazul in care sportivul nu insuseste, nu executa si nu este de acord cu programul de antrenament conceput de antrenor – cazuri des intalnite din pacate si la sportivi valorosi si talentati – antrenorul este obligat sa comunice sportivului consecintele ce pot decurge din astfel de situatii.
4. Trebuie sa stie toti doritorii de performanta ca talentul este doar biletul de intrare la “spectacol”, iar rolul principal il vor juca cei care respecta scenariul si-si pregatesc prestatia cu mult discernamant, profesionalism si multa disciplina.
Cu stima, Peloc Mateiu – Antrenor de ciclism la Vointa Arad.”
Răspundem:
„Duminică 11 mai, pe binecunoscutul traseu din pădurile din nordul Capitalei, s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a celui mai mare maraton de ciclism cross-country din Europa de Est, „Prima Evadare”. Ca în fiecare an au fost stabilite noi recorduri pentru competiţiile de acest gen din România: premii totale de 7.000 de euro, 2.924 de concurenţi înscrişi, 2.215 încheind cursa, cel mai mare număr de sportivi dintr-o ţară străină – 30 (Bulgaria) și 45 participanţi la concursul foto. La feminin, Irina Dumitru (Bike Xpert Racing Team), a terminat cu 7 secunde înaintea lui Emese Fodor (Kross Romania Team), pe pozitia a treia clasându-se Alexandra Lazăr (NoMad Merida CST)”
– sursa foto & text – http://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)