Cum explică ANAF recuperarea scăzută a prejudiciilor





Lipsa unei baze de date nationale cu deciziile instantelor, dosare cu autori necunoscuti si „firme fantoma”, absenta cumparatorilor la licitatiile cu bunuri confiscate si persoanele fara venit din inchisoare sunt cateva dintre cauzele pentru care recuperare prejudiciilor este scazuta, sustine ANAF.
Pentru perioada 2010-2012, se afla in executare 8.261 de dosare, din care 1.656 dosare doar in 2014. Totodata, ANAF este in curs de inventariere a sumelor stabilite de instante si acoperite prin masuri asiguratorii, precum si de defalcare pe unitati ale parchetelor (DNA, DIICOT, parchete judetene).
Pentru cresterea gradului de recuperare a prejudiciului, conducerea ANAF considera ca este nevoie de inventarierea cazuisticii din toate unitatile si crearea unei baze de date la nivel national, precum si de crearea unei aplicatii informatice care sa gestioneze baza de date, urmarind stadiul executarii fiecarui titlu de creanta/hotarare definitiva, astfel incat sa se stie „la centru” tot ce se intampla in teritoriu si unde apar probleme, scrie Mediafax.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)