Coruri celebre, ascunse de privirile publicului…





Vremea a ținut cu organizatorii evenimentului „Coruri celebre din operă”, desfășurat luni, în cea de-a doua Zi de Paști, în Parcul Reconcilierii. Doar că organizatorii nu prea au ținut cu artiștii din Corul Filarmonicii care au interpretat compoziții celebre, alegând să îi ascundă pe aceștia de ochii celor interesați de întregul eveniment, referindu-ne la cei peste 200 de spectatori.
Evenimentul a reunit într-un singur concert selecții din opere semnate de Rossini, Donizetti, Mascagni, Verdi și Smetana, sub bagheta maestrului dirijor Giuseppe Carannante din Italia, care a dirijat orchestra, în timp ce corul a fost condus de un alt dirijor, maestrul Robert Daniel Rădoiaș.
Concertul, per ansamblu, a fost o reușită, oferind gratuit locuitorilor orașului acces la muzică de înaltă calitate. Minusul – așa cum, din păcate de prea multe ori se întâmplă la noi – a constat în modul în care organizatorii au decis să aranjeze orchestra și corul pe scenă. Ținând cont că denumirea concertului a fost „Coruri celebre…”, considerăm că ar fi fost de bun simț găsirea unei soluții pentru ca publicul să poată observa că pe scenă a existat ÎNTR-ADEVĂR un cor, al cărui membri s-au dedicat interpretării impecabile a unor compoziții dificile. Altfel, înțelegem că spațiul era restrâns, însă se putea instala, spre exemplu, un podium care să ne permită să-i vedem și pe cei din spatele scenei, astfel evitându-se situația cu care ne-am confruntat la fața locului, în momentul în care am pus întrebarea, sinceri nedumeriți, unei persoane din public: „Dar corul unde e?”.
Răspunsul… „Nu-i aici, e înregistrare de pe CD…” spune multe despre percepția publicului asupra a ceea ce s-a întâmplat. Adică, o manifestare frumoasă, dar neelegantă pe de-a întregul.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)