joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    „Corectați-mă dacă greșesc, dar…”. Catalogul Arădenilor | Episodul unu

    de Mihai Todoca | 19 mai 2022, 9:02 AM | Recomandările editorilor | Strada

    6

    (foto: Comisia de recepție a pasarelei a „uitat” că s-au plătit 10 000 de euro pentru ceva care nu funcționează nici după 7 ani)

    „Corectați-mă dacă greșesc” se dorește a fi o trecere în revistă lunară a lucrurilor care se petrec sau petrecut în Arad, mai cu seamă a celor pe care, din grabă sau neatenție, din cauza volumului de muncă sau pur și simplu a nediseminării informațiilor, nu a ajuns la mai toată lumea.

    Vom încerca să notăm câteva lucruri pe care cei din conducere le-ar vrea uitate, ascunse sub praful șantierelor sau disimulărilor la care orice politician apelează.

    Pe cum ne vom aduce și noi aminte de ele sau pe cum ne vor parveni, le vom trece cu liniuță pentru o mai simplă aducere aminte pe viitor, și aici ne referim la anii în care politicienii (cei local, dar și cei naționali) ne vor cere din nou votul de încredere. Ne referim la anii în care vor promite, din nou, că ei sunt „altcumva”, că ei chiar vor face treabă.

    Poate că începutul acestui catalog va fi „subțire”, dar suntem convinși că material va fi, așa cum suntem convinși că avem datoria de a scoate în față mojicia unora care, odată ajunși în funcții, se pun pe căpătuială.

    Cele ce le vom trece în acest catalog sunt deja fapte documentate, prezentate la știri sau în diverse apariții ale „conducătorilor” la conferințe de presă.

    Astfel, corectați-mă dacă greșesc, DAR:

    – Aveam promisiunea în 2020 că liftul destinat persoanelor cu dizabilități de la pasarelă va fi funcțional. Nu este! (recepția lucrării a fost în 2015)

    – Aveam promisiunea că Monumentul Marii Uniri va fi amplasat….cândva înainte de 2018? (la timp pentru Centenar)

    – Aveam promisiunea că strada Făt-Frumos va fi reabilitată. Ni s-a promis în 2018, 2019, 2020, 2021.

    – Aveam promisiunea în 2019 că Ghiba va fi reabilitată (e 2022, încă nu e gata, deși termenul lucrărilor era 2021);

    – Aveam promisiunea că Palatul Copiilor se va muta în 2013 într-un sediu nou, e 2022, sediul încă nu e gata.

    – Aveam promisiunea în 2010 că cetatea va aparține arădenilor și că va fi reabilitată… e 2022, abia anul acesta a fost trecută în cartea funciară a Municipiului Arad, dar reabilitarea încă se așteaptă…

     

    Vom reveni, dar până atunci vă invităm să ne spuneți și dvs, cititorii, care sunt promisiunile pe care nu le-ați văzut până acum înfăptuite de cei care an de an ne zâmbesc din afișele electorale. Pentru că acest catalog este Catalogul Arădenilor.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nu știu exact dacă au fost promise, dar unele obiective importante privind dezvoltarea Aradului, n-au fost rezolvate autoritățile locale neluând măsurile cuvenite. Mă refer de exemplu la ștrandul Neptun, aflat în aceiași stare de acum câțiva ani buni, plin de garduri, o zonă comercială în declin, lipsa de interes de a căuta apă termală pentru construcția unui wellness modern care să atragă câți mai mulți turiști. Lipsa de întreținere cu profesionalism a spațiilor verzi din unele zone ale orașului. Ca dovadă, prin parcuri zeci de copaci uscați, care trebuiau tăiați stau încă în picioare ca niște monumente ale delăsării (parc Europa, zona sălii polivalente) Se vede că primăria vrea să facă economii la acest capitol. De ce nu angajează un grădinar șef al Aradului, competent care supervizeze tot spațiul verde de pe raza orașului? Și ar mai fi multe lucruri de semnalat în cea ce privește paza și ordinea publică, în combaterea fenomenelor anti-sociale ca cerșetoria, vandalizarea pe domeniul public. problema rampelor de colectare a deșeurilor menajere din oraș ,,vizitate zilnic de cohorte de așa ziși recuperatori, care nu fac altceva decât să împrăștie gunoaiele peste tot, care își fac necesitățile fiziologice în interiorul acestor rampe, în așa fel încât este imposibil să întri și să-ți depui acolo gunoiul, selectiv bineînțeles. Ce să mai vorbim despre parcarea în Arad, despre circulația infernală la anumite ore, despre vitezomanii care ating viteze record pe unele artere din oraș (cal.Iuliu Maniu între viaductul Micălaca și Podgoria ,pe cal A. Vlaicu etc)Nici un radar nu prea stă la datorie pe acolo să-i ,,ardă,, pe vitezomanii care pun în pericol viața altora. În concluzie, consider că Aradul stă pe loc de ani destul de mulți. Lipsa de dezvoltare, de idei noi, benefice în capul celor care administrează orașul, au dus la lipsa turiștilor din orașul nostru, la o stare de blazare, lâncezire, lipsă de atractivitate. Să nu fiu înțeles greșit. Sunt arădean prin naștere, am o vârstă înaintată, cunosc Aradul îl știu cum a fost odată, dar de-o vreme stăm pe loc! Nu zic; s-au mai făcut și lucruri bune însă nu suficiente. Aradul trebuie mai bine condus de către cei aleși uneori pe criterii întâmplătoare fără nici o legătură cu calitatea morală, profesională. Ar mai fi multe de spus…dar mă opresc aici. S-auzim de bine!

      +15 voturi
      +1
      -1
    2. Vine vara, va reîncepe șirul de liniuțe pe bulevard, sămânțarii din parcarea dintre liniile de tramvai în fața Bisericii Roșii, motocicliștii care parchează pe monumentul din fața teatrului, zgomotul de motoare turate pe bulevard la 1-3 noaptea, plimbări nocturne cu ATV-ul pe carosabil. Mai e o chestie legată de fațadele clădirilor mâzgălite cu tag-uri și semnături cretine, încă nu am auzit pe nimeni să fie prins și tras la răspundere pentru ele.

      +8 voturi
      +1
      -1
    3. Până la urmă noi, cetățenii acestui oraș, suntem de vină pentru aceste nerealizări, pentru că am tolerat atâția ani minciuna…și nu am penalizat la alegeri persoanele responsabile, cum era normal. Prin neprezentarea la vot nu facem decât să le dăm câștig de cauză acestor indivizi care nu fac mai nimic.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.