Compania Apple a brevetat un iPhone cu ecran extensibil





Indiferent din ce cauză, Apple a rămas clar în urma Samsung, dar și a altor jucători importanți din domeniul telefoanelor mobile, în materie de telefoane pliabile. Fanii Apple cer permanent companiei un telefon pliabil, dar răspunsul se lasă așteptat.
Acum sunt informații că gigantul american din Cupertino pare să-și aleagă propriul drum în materie de telefoane pliabile. O cerere de brevet recent descoperită sugerează că Apple ar putea lucra la ceva și mai ambițios: un telefon cu afișaj extensibil.
Un nou brevet, intitulat simplu „Afișaj extensibil”, este destul de uimitor nu numai datorită conținutului său, ci și datorită numărului de persoane care l-au depus. Cu 55 de inventatori creditați, repartizați în echipe din Statele Unite și Taiwan, este clar că Apple investește resurse considerabile într-un proiect pentru a crea un ecran extensibil, potrivit PhonAndroid.
În centrul brevetului se află un ecran OLED care prezintă o „porțiune extensibilă cu insule de pixeli rigizi închise ermetic”. Deși documentația care însoțește cererea de brevet nu oferă exemple specifice despre modul în care această tehnologie ar putea fi implementată, se menționează potențiale aplicații în dispozitive, de la smartphone-uri și laptopuri până la dispozitive portabile, cum ar fi ceasurile inteligente și chiar ochelari inteligenți.
Analiștii din industrie au speculat de mult că un iPhone sau iPad pliabil ar putea ajunge pe piață până în 2025 sau 2026. Cu toate acestea, acest brevet sugerează că Apple ar putea depăși simplele mecanisme de pliere pentru a crea ecrane cu adevărat flexibile și adaptabile. De cine vor fi produse aceste ecrane încă nu știm, dar cum Samsung Display este furnizorul principal pentru actualele modele iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro sau iPhone 15 Pro Max, presupunem că Apple va apela la Samsung.
Imaginați-vă un iPhone al cărui ecran se poate extinde la cerere sau un Apple Watch al cărui ecran se înfășoară în jurul încheieturii mâinii. Această tehnologie brevetată și-ar putea găsi aplicativitate în dispozitive mai mari, brevetul menționând potențiala utilizare chiar și în mașini.
Trebuie remarcat faptul că brevetele nu se traduc întotdeauna direct în produse. Marile companii depun adesea brevete pentru a-și proteja ideile și potențialele inovații viitoare. De multe ori astfel de brevete nu vor ajunge niciodată într-un produs fizic pe piață. Au fost multe cazuri de acest fel. Cu toate acestea, având în vedere istoricul Apple de a depăși limitele tehnologice, acest brevet este deosebit de interesant.
Pe măsură ce concurenții lucrează la plierea perfectă a dispozitivelor lor pliabile gen Flip sau Fold, abordarea Apple a afișajelor flexibile s-ar putea dovedi mai versatilă. Indiferent dacă acest brevet de afișaj extensibil ajunge într-un produs nou revoluționar sau pur și simplu servește drept bază pentru inovațiile viitoare, este clar că Apple este cu ochii pe domeniul pliabil.
Comentariile portalului
Sunt cumva "suveraniștii" la guvernare ? Sau înghiți și tu găluștele aruncate prin presă de Lacsi și alții ?
Te-ai găsit tu să vorbești de suveranisti, AIA LUPTA CA ASTFEL DE LUCRURI SĂ NU SE ÎNTÂMPLE, să nu avem investitori străini care isi iau jucă (...)
Felicitari!! Noului insp sef!!mult succes Speram sa readuca acel inspectorat acolo unde a fost in urma cu multi ani ianinte de venirea celor 2 mascarici, care si au adus si (...)