Care este arădeanul cu cele mai multe datorii la ANAF? Vezi aici dacă ai datorii la bugetul de stat





Știri Arad. ANAF a publicat lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. Sunt aproximativ 180.000 de persoane în această situaţie. Lista vine cu o întârziere de aproape două săptămâni, pentru că, înainte de publicare, oamenii au început să-şi plătească restanţele.
Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, a anunţat că toţi cei care au datorii la Fisc au primit înştiinţări. Abia pe ultima sută de metri unii şi-ai achitat restanţele.
Lista cuprinde 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, poate fi accesată și descărcată. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.
CLICK AICI PENTRU A DESCHIDE LISTA PUBLICATĂ DE ANAF
Dacă dai căutare „Arad”, vei vedea că arădeanul cu cele mai multe datorii este un… italian. Sunt de fapt doi, Giampetruzzi F. Luigi – cu un total de 2.144.436 lei, urmat de Giampetruzzi F. Massimo cu aproape aceeași sumă: 2.144.069 lei. Cei doi nu sunt în Top 100 al datorinicilor din România, ocupând „doar” locurile 132, respectiv 133.
Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată cca. 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.
Conform Codului de procedură fiscală, „obligaţii fiscale restante” înseamnă:
a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;
b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.
Fac obiectul publicarii doar creanțe fiscale prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penala, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată.
Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, la emisiunea „În faţa ta”: „Nu vreau să vă ascund că această listă este o constrângere benefică şi pentru ANAF şi pentru contribuabili. În aceeaşi măsură, un număr mare de contribuabili, ştiind că se apropie acest moment au venit la ghişeele ANAF”.
SURSA: romaniatv.net
Comentariile portalului
Vă dau dreptate, ca să terminăm această discuție ce a ajuns demn de Eugen Ionescu. Promit că voi încerca, special pentru "boții care vin", să fac niș (...)
"într-o analiză ce-i privea exclusiv pe cei doi finaliști" - unde scrie în articol despre cel de-al doilea finalist ?
De toată jena este comentariul dvs., rodul unei idei preconcepute, născute fără să fi citit sau înțeles ce am scris eu. Am explicat că și un alt (...)