Cântărețul de muzică populară care a murit de 147 de ori, sau cum site-ul unui celebru post românesc de televiziune își bate joc de oameni

  de Raluca Medeleanu | 18 octombrie 2019, 12:09 PM | Dezvăluiri | Naţional | Topic special

  1

  (foto: b1.ro)

  Vorbeam în redacție despre știri penibile și jurnaliști penibili. Din păcate, fenomenul de fake news parcă a atins un apogeu inimaginabil, iar scopul e, în general, unul din două: click bait pentru a spori numărul de cititori (implicit pentru a spori situația financiară a ziarului) sau propagandă politică (evident, pentru a manipula oamenii și a crește puterea cuiva). Fiind constant bombardați cu astfel de știri, ne-am obișnuit cumva să nu ne mai mire nimic. Dar iată că astăzi ne-a fost dat să înțelegem că zicala „niciodată nu spune niciodată” rămâne extrem de valabilă. Astăzi am aflat că un cântăreț de muzică populară a murit, din 2018 până în prezent, de nici mai mult, nici mai puțin de 147 de ori! Sau, cel puțin, de atâtea ori a considerat necesar să facă câte o știre despre asta B1 tv, pe website-ul lor oficial, www.b1.ro.

  Cine e acest „nemuritor” care decedează, apoi reînvie, apoi decedează, doar ca să reînvie din nou? Se numește Daniel Siminic, iar dacă dai o simplă căutare după numele lui pe Facebook, descoperi că tipul într-adevăr a existat, ultima postare fiind din 14 octombrie 2018. La poza lui de profil apar două mesaje de condoleanțe, unul postat în urmă cu un an, iar al doilea în urmă cu 4 săptămâni.

  Din păcate, din profilul său de Facebook nu aflăm cu ce se ocupa exact (deși în multe selfie-uri apare cu camera de filmat în mână), știm doar că trăia în Alba Iulia. În plus, putem concluziona ca era un mare iubitor de muzică populară, întrucât profilul e plin de postări cu videoclipuri muzicale de acest fel. Nici articolele de pe B1 nu sunt mai clare, întrucât într-un articol din 19 septembrie 2018 aflăm că producea videouri („Daniel a lucrat şi în televiziune dar, în ultimii ani, s-a făcut remarcat în producţia video, acolo unde a lucrat cu o mulţime de artişti cunoscuţi”), apoi în 25 octombrie 2018 aflăm că a fost „un artist celebru” după care „toată România plânge”. Din acel punct, B1 probabil și-a dat seama că a dat lovitura cu știrea asta, întrucât zilnic, ori aproape zilnic, de mai bine de un an deja a continuat să publice „știrea EVENIMENT”, prin care anunța cum tragedia morții în urma unui infarct a lui Daniel Siminic a zguduit toți fanii din țară. Fanii ăștia însă se pare că au memorie extrem de proastă, suferă de Alzheimer săracii, căci trebuie să li se reamintească tragicul eveniment pe tot parcursul anului 2018, dar și pe parcursul anului 2019. Avem așadar, câte un articol în 19 ianuarie 2019, 22 ianuarie 2019, 25 ianuarie 2019, 1 februarie 2019, 2 februarie 2019, 5 februarie 2019, 7 februarie 2019, 8 februarie 2019, 9 februarie 2019, 12 februarie 2019, 15 februarie 2019, 16 februarie 2019, 19, 22, 23, 26… ați prins ideea. La fel și pentru lunile martie, aprilie, mai… ultima știre fiind publicată chiar astăzi, 18 octombrie 2019!

  Nu putem să nu ne imaginăm cum B1 are probabil un om angajat special pentru știrea asta, cu contract de muncă, trecut direct în Revisal: „responsabilul pe coordonarea morții lui Daniel Siminic”. E un gând cât se poate de amuzant dacă nu ar fi de-a dreptul grotesc. Ne gândim cu oroare la soarta fiecăruia dintre noi. Cine știe ce „destin” ne așteaptă după ce trecem la cele veșnice? Putem să fim chiar noi, eu, sau tu, dragă cititorule, următorul „Daniel Siminic”. Și totuși, nimeni nu are nimic de protestat?

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.