Bugetul anului 2021. Câți bani își propune administrația din Vladimirescu să cheltuie pentru localitățile care compun comuna





Fiind întrecută doar de orașul Sântana ca număr de locuitori, comuna Vladimirescu are un buget pe măsură. Nu mai puțin de 35 de milioane de lei se vor „pompa” în comuna cu un număr de aproximativ 14.169 de locuitori conform raportărilor din ianuarie 2021, plasând-o pe aceasta pe locul doi ca cea mai mare localitate din județul Arad, locul trei fiind ocupat de orașul Lipova, la o distanță de aproximativ trei mii de locuitori.
Comuna Vladimirescu are în componență patru localități: Horia, Cicir, Mândruloc și Vladimirescu, toate acestea aflându-se pe lista de lucrări cuprinse în bugetul pe anul 2021. Bugetul pentru anul 2021 a fost votat în forma inițială și însumează 35.340.000 RON fiind împărțit în două secțiuni. Secțiunea de funcționare care înseamnă o sumă de 19.310.000 RON și secțiunea de dezvoltare, respectiv finanțarea cheltuielilor de investiții, 16.030.000 RON, adică 45,36% din buget. Din această sumă există un excedent bugetar de 9 628.748 din execuția anului precedent.
Grădiniță cu program prelungit, sală de sport și străzi asfaltate în Horia
Locuitorii din Horia vor avea o sală de sport școlară (valoarea proiectului ridicându-se la 734 000 RON) și o grădiniță cu program prelungit (930.000 RON). Totodată, în Horia, suma de 200.000 RON ar trebui să acopere o finanțare pentru realizarea unui teren sintetic, în timp ce 1.330.000 RON se vor duce pe asfaltarea străzilor Romul Boilă (Cimitir), V. Lucaciu și Al. Averescu. În „șantier” vor intra și stațiile de autobuz care vor trece și ele printr-un proces de modernizare, iar rețeaua de canalizare va fi extinsă (1.000.000 RON).
Problema colectării selective a gunoiului luată de „coarne” în Cicir
Colectarea selectivă a gunoiului este o problemă în tot județul, nu doar în Cicir, iar pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în bugetul comunei Vladimirescu este prevăzută realizarea unei platforme.
De o „bucățică” din buget vor „profita” și străzile I.Vidu și A. Vieru, fiind alocată suma de 400.000 RON pentru asfaltare. În Cartierul Nou din Cicir, se va extinde atât rețeaua de drumuri cât și cea de apă, pentru aceasta fiind prevăzută suma de 1.270.000 RON.
Teren sintetic, străzi asfaltate și platformă colectare selectivă pentru Mândruloc
Și Mândrulocul intră pe lista realizării de platforme de colectare selectivă a gunoiului, completând „podiumul” alături de Cicir și Vladimirescu. Pentru realizarea celor trei platforme vorbim de suma de 200.000 de RON din bugetul local. Mândrulocul va beneficia și de o sală de sport, unde comunna Vladimirescu vine cu o cofinanțare de 450.000 de RON, dar și de un teren sintetic asemeni celui de la Horia, valoarea totală pentru realizarea ambelor terenuri fiind de 400.000 RON.
Patru străzi din Mândruloc vor fi asfaltate, pentru aceasta fiind scoasă din buzunarul bugetului suma de 1.460.000 RON. Mai exact vorbim despre străzile A. Vlaicu, A. Perșu, H. Coandă și A. Saligny.
Panouri fotovoltaice la sediul Primăriei Vladimirescu, ceasuri stradale și stații de tramvai noi
Administrația comunei a bugetat suma de 500.000 de RON pentru modernizarea zonei centrale a localității, adică „reședința” – satul Vladimirescu. Se dorește modernizarea stațiilor de tramvai, pe unde va circula și tramvaiul Imperio, dar și cele de autobuz, suma alocată pentru aceasta fiind de 35. 000 RON. Lucrările de amenajare al trotuarelor, parcărilor, dar și de extindere a iluminatului public vor ajunge să coste bugetul local 670.000 RON, cu 70.000 de RON mai puțin, atât cât costă amenajarea parcului în Cartierul Tineretului și alte spații verzi. Și dacă tot vorbim de spații verzi, suma de 50.000 de RON a fost rezervată achiziționării utilajelor de întreținere a domeniului public.
Ceasurile stradale ajung la suma de 30.000 de RON, iar panourile fotovoltaice vor „ciupi” alte 150.000 de RON din bugetul local.
Cum am amintit, Vladimirescul va mai construi și o platformă de colectare selectivă a gunoiului. Aceasta va fi amplasată în „zona Blocuri”, în timp ce mai multe străzi vor „vedea” asfalt. Este vorba de străzile: Îngustă, Comerțului, Pompierilor, Crinilor, I.B. Deleanu.
Pe de altă parte, pe străzile Sportului, I. Creangă și I. Barbu se va lucra la extinderea rețelei de canalizare.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)