Un bărbat înjunghiat de fiica vitregă a cerut clemenţă pentru ea. Ce a decis judecătorul





Un bărbat înjunghiat de fiica vitregă a cerut clemenţă pentru tânăra de 16 ani în instanţă, susţinând că e la fel vinovat pentru incident. Băut fiind, s-a certat cu soţia sa, adolescenta a intervenit, iar el a lovit-o, a spus bărbatul, adăugând că a iertat-o şi că nu vrea să o vadă în închisoare.
Adela avea 16 ani când s-a produs incidentul, pe 26 iunie 2022. Locuia împreună cu tatăl vitreg, cu mama şi cu surorile sale în comuna bihoreană Husasău de Tinca, iar în acea zi au plecat împreună cu mama și cu surorile la scăldat, în timp ce tatăl său vitreg a rămas acasă, motivând că este obosit.
Când s-au întors, între cei doi soți a izbucnit o ceartă care a degenerat. Speriată, adolescenta a intervenit, cerându-i bărbatului să înceteze, dar acesta, beat fiind, s-a înfuriat şi mai mult şi a lovit-o peste faţă. Supărată, copila a intrat în casă, a luat un cuţit aflat la vedere, s-a dus direct înspre tatăl său vitreg şi l-a înjunghiat în zona toracelui, o singură dată.
În urma anchetei, adolescenta a fost trimisă în judecată pentru tentativă la omor, însă procesul care a urmat la Tribunalul Bihor a luat o întorsătură neaşteptată. Căci în loc să ceară pedepsirea atacatoarei, victima le-a cerut clemenţă judecătorilor pentru ea.
După despărţirea de mama Adelei, fata a plecat cu aceasta în Scoţia, dar a rămas doar câteva luni. A rămas însărcinată, iubitul a părăsit-o, iar mama sa a refuzat s-o ajute. Rămasă fără sprijin, s-a întors în Husasău de Tinca și s-a stabilit într-o casă aflată în vecinătatea celei în care locuia el. I-a cerut iertare, iar în prezent bărbatul este singurul ei sprijin.
Judecătorul de la Tribunalul Bihor a avut în vedere lipsa experienței de viață a tinerei, dificultățile acesteia în gestionarea furiei și a ținut cont de evaluarea consilierilor de probațiune, care au arătat că fata este „activă în gospodărie, apreciată de persoanele din comunitate și nu este cunoscută ca având un comportament necorespunzător”.
Judecătorul a decis să îi aplice doar o măsură educativă, cea a supravegherii pe o perioadă de șase luni, timp în care ea este obligată să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională și să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta.
sursa: Adevărul
Citește și: Recidivistul care a lovit în cap un bărbat, la Șimand, a fost arestat preventiv
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)