Arad Free Tours. Câțiva turiști din Lituania, Portugalia şi Turcia au fost „pe filmul lor” la Arad

  de [email protected] | 15 ianuarie 2015, 4:15 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Primul tur al orașului marca „Arad Free Tours” din 2015 a avut loc la începutul acestei săptămâni, participând profesori străini din Lituania, Portugalia şi Turcia. Aceștia au venit la Arad printr-un program educațional aflat în derulare între Colegiul Economic din Arad și alte licee din străinătate.

  Turiștii, coordonați de Eugen Rogojan, ghid voluntar „Arad Free Tours”, au pornit din fața Colegiului Economic spre platoul din fața Primăriei, apoi pe bulevard, intrând în Biserica Catolică, Palatul Bohuş, dar și în Catedrala Veche. S-au plimbat pe strada pietonală Mețianu, iar dinspre Piața Avram Iancu au luat-o spre Sinagoga Neologă şi Bd. Dragalina. Au terminat turul ceva mai special decât de obicei, şi anume în sala de concerte de la Palatul Cultural.

  Ca de fiecare dată, străinii nu ieșeau doar la o plimbare, făcând poze, ci au primit și informații istorice – și câteva „povești” ale locurilor vizitate – de la Eugen Rogojan, „cel mai tânăr istoric al Aradului” (vezi aici interviul cu Eugen).

  Întrebat despre impresiile turiștilor despre Arad, Rogojan ne-a spus că „le-a plăcut şi s-au arătat interesați de istoria şi de prezentul oraşului. Câțiva dintre ei sunt profi de istorie, deci au fost «pe filmul lor»”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.