luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ambasadorul Vietnamului, în vizită la Camera de Comerț Arad. Punctele forte ale județului nostru pentru export: vinul, transportul public și agricultura

  de Special Arad | 27 aprilie 2017, 2:57 PM | Administraţie | Business

  0

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad l-a avut astăzi în vizită pe Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, Tran Thanh Cong, alături de consilierul comercial al Ambasadei, Le Ngoc Thi, care și-au exprimat dorința de a crea noi legături economice între Vietnam și România… și poate chiar cu agenții economici arădeni.

  În cadrul unei conferințe la care au fost prezenți câțiva antreprenori arădeni și, bineînțeles, Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad, precum și Dan Bucur, managerul Intelligent Triton Consulting System din București, consilierul comercial Le Ngoc Thi a prezentat situația economică a Vietnamului pe piața globală, punând accent pe acordul de protecție al investițiilor și non dubla taxare cu peste 50 de state, printre care și România. Acesta a evidențiat și relațiile diplomatice și comerciale cu peste 240 de țări și a arătat rezultatele încurajatoare în 2016 în ceea ce privește PIB-ul Vietnamului (250 miliarde de dolari), creșterea industrială (7,8%), respectiv creșterea procentelor atât la export (8,5%), cât și la import (4,5%).

  Principalele produse de export din Vietnam în România, în valoare totală de 104,1 milioane USD, sunt: utilaje, cafea, mase plastice, produse acvatice, îmbrăcăminte, alimente, încălțăminte și produse chimice, iar cele trei grupe principale de interes în ceea ce privește importul sunt materiile prime (cu un procent de 66,4%), urmată de utilaje și echipamente (26,6 %) și consumabile (7 %). Ultimele două domenii sunt cele ale căror procente Vietnamul ar vrea să le mărească, de aceea se arată deschis spre noi piețe din Europa, inclusiv cu România și județul Arad.

  Oficialii vietnamezi văd în dezvoltarea relațiilor economice cu Aradul posibilități în domeniul producției de vinuri din Podgoria Aradului și în domeniul transportului public și feroviar, dar nu exclud nici colaborările pe domeniul agriculturii sau al IT-ului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.