marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Metoda „Accidentul” face ravagii printre pensionarii arădeni!

    de Special Arad | 27 martie 2015, 1:26 PM | Știri Arad

    0

    Știri Arad. Poliţiştii Biroului  de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat bănuit că ar fi înşelat prin metoda accidentul, două persoane din Arad, de la care a încasat 5000 de euro, respectiv 10.000 de lei.

    În  fapt, în  cursul acestei luni,  o femeie de 66 de ani şi un bărbat de 70 de ani au sesizat poliţiştii despre faptul că au fost apelaţi telefonic de către un bărbat,  care pretinzând ca este avocat i-a informat că fiii lor au provocat accidente rutiere cu victime şi pentru a  le rezolva situaţiile, a solicitat suma de 5000 de euro, respectiv 10.000 de lei, e arată în comunicatul IPJ Arad .

    Atât femeia cât şi bărbatul, ambii din municipiul Arad s-au întâlnit cu pretinsul avocat căruia i-au dat sumele pretinse de bani. Ulterior, realizând că au fost înşelaţi, cei doi au sesizat poliţia.

    În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea unui bărbat, de 21 de ani din Călăraşi, bănuit că i-ar fi înşelat prin acest mod, pe cei doi arădeni şi a fost adus la Arad pentru audieri. Asupra acestuia au fost găsite sumele de bani însuşite prin înşelăciune şi au fost restituite  integral, celor doi păgubiţi.

    Poliţiştii  au întocmit în cauză  un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, însă, după ce le-au fost restituiţi banii, cei doi arădeni  şi-au retras plângerile împotriva tânărului care i-a înşelat, se arată în comunicat.

    Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și  sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită  ca familia să le vireze diverse sume de bani .

    În acest sens, poliţiştii vă recomandă, în ciuda reacţiei emoţionale de moment, să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.

    Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

    Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

    • depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective.

    • înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.