ProFM e de vânzare. Vezi cine are cele mai mari șanse să-l achiziționeze





Procesul de vânzare a posturilor Pro FM și Info Pro a ajuns într-o fază avansată. Chiar în această perioadă se discută detaliile finale ale contractului, potrivit unor informații publicate de către Paginademedia.ro.
Doi ofertanți se luptă pentru a prelua pachetul de radio al CME, care include rețeaua Pro FM, rețeaua Info Pro, posturile Dance FM și Music FM, dar și o stație la Chișinău.
– Digi 24 este unul dintre ofertanți. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, RCS are prima șansă, venind cu cea mai mare ofertă de preț.
– Cel de-al doilea ofertant este Sorin Enache. Enache negociază direct prin firma pe care o deține – Met Finance, avându-i consultanți pe cei de la Ernst&Young.
Tranzacție complicată
Viitorul câștigător va prelua, practic, divizia de radio operată de Central European Media Enterprises în România – CME, care include partea tehnică, studiourile, personalul angajat și contractele în derulare.
Situația este mai complicată în cazul licențelor. În prezent, toate licențele Pro FM și Info Pro sunt deținute de Pro TV SA. Legea interzice vânzarea licențelor (Radio Guerrilla și-a pierdut licențele tocmai pentru că a încercat să le vândă), astfel că trecerea la noul proprietar se va face prin transfer, și numai după ce Consiliul Național al Audiovizualului va aproba acest transfer al licențelor către noua companie.
Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?
Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță – proprietarul România TV – printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)