marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Trași pe dreapta de polițist și „pedepsiți” cu simulatorul! (GALERIE)

    de Lucian Dănilă | 31 octombrie 2014, 5:07 PM | Știri Arad

    0

    Mai mulți șoferi arădeni au fost „pedepsiți” într-un mod inedit de comisarul Nicolae Crainic, astăzi, în zona Pieței Avram Iancu. Totul s-a desfășurat în cadrul unei acțiuni a Poliției Rutiere „Condu prudent, alege viața”.

    Comisarul Nicolae Crainic a pedepsit mai mulți șoferi arădeni cu… simulatorul. Opriți în trafic pentru că nu purtau centură, aceștia au fost invitați de ofițerul arădean să urce pe un simulator, unde, legați cu centura de siguranță, simulau o tamponare la o viteză foarte redusă, de 10-12 km/h. „Este un simulator care arată forța impactului la o viteză redusă, de 10-12 km/h. Chiar și la această viteză, impactul este destul de tare resimțit, astfel ca șoferii să realizeze cam ce se petrece la o viteză de 50-60 de kilometri la oră, ca să vorbim doar de viteza legală prin oraș”, spune Nicolae Crainic.

    Tot în Piața Avram Iancu a fost adusă și o mașină cu două volane și patru roți directoare. „Cu ajutorul acestei mașini, se poate merge în derapaj. Este un derapaj controlat în care instructorul auto trage de volan într-o anumită parte, iar șoferul trebuie să mențină controlul mașinii cu volanul la care se află, călcând accelerația, fără a atinge frâna așa cum se întâmplă de obicei când șoferii se sperie. În aproximativ jumătate de oră petrecută în această mașină, șoferul poate experimenta ce se întâmplă la un derapaj, iar acest lucru l-ar putea ajuta în cazul în care i se întâmplă acest lucru cu mașina personală”, spune comisarul Nicolae Crainic.

    Tot în amintita locație pot fi admirate mai multe mașini, fie de epocă, fie mașini participante la concursurile de rallye.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.