marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare va avea loc marți. În premieră, va fi efectuată în sistem informatic

    de Special Arad | 17 octombrie 2014, 11:22 AM | Administraţie | Știri Arad

    1

    Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
    În conformitate cu dispoziţiile art. 21, alin. 2, din Legea nr. 370 din 20 septembrie 2004, pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a dispoziţiilor Hotărârii Guvernului nr. 521 din 26 iunie 2014 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2014, vă aducem la cunoştinţă că reprezentanţii mass-media, reprezentanţii partidelor politice, precum şi orice persoană interesată, sunt invitaţi să participe la tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora, în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare ce se vor constitui cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Preşedintele României din data de 02 noiembrie 2014. Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 21 octombrie 2014, orele 10.00, la Tribunalului Arad din B-dul Vasile Milea, nr. 2-4, Municipiul Arad, în şedinţă publică, la Sala Festivă, aflată în incinta Palatului Justiţiei, la etajul I, şi va fi efectuată în sistem informatic de Preşedintele Tribunalului Arad, cu asistenţă din partea Biroului IT din cadrul Tribunalului Arad.

    Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad. Consilier Diana Dărăban

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Am participat la sedinta de tragere la sorti( ELECTRONIC )a presedintilor si loctiitorilor pentru sectiile de votare sedinta care a avut loc in prezenta a cca 20 de persoana si a durat aproximativ 10 minute.S-a anuntat ca programul electronic de tragere la sorti este cel omologat din judetul Gorj ( Tg.Jiu ) care are calitatea de autor.(oare intimplator ? ).In continuare s-a precizat ca prioritate au persoanele cu studii superioare juridice dupa care cele cu alte pregatiri superioare si in caz de forta majora cele cu studii medii.S-a inuntat inceperea tragerii la sorti si imediat a aparut lista cu sectiile de votare si presedintii si loctiitorii acestora pt fiecare sectie, dupa care sedinta s-a incheiat.
      Nu au participat nici presedintele Tribunalului Arad, nici reprezentanti ai BEJ si nici reprezentanti ai autoritatilor locale (Prefectura,Primarie).
      In aceste conditii nu pare suspect ca aceasta tragere la sorti a fost un simulacru si ca practic lista a fost facuta in alta parte, mai ales ca a aparut pe ecran inainte sa se anunte inceperea actiunii.
      Teoretic trebuia prezentata lista cu persoanele inscrise si din rindul carora urma sa se traga la sorti pe sectii de votare numele celor alesi, astfel ca pe ecran sa apara sectia nr. cu presedintele si loctiitorul alesi si asa in continuare pina la final, actvitate care mai mult ca sigur nu ar fi durat 1-2 minute.

      +4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.