Timișoara se laudă și cu Stefan Hell. Vezi liceul din România care a dat doi laureați ai premiului Nobel





Stefan W. Hell, profesorul de origine arădeană, proaspăt laureat al premiului Nobel pentru chimie, este un motiv de laudă nu numai pentru arădeni, ci… desigur, și pentru timișoreni. După ce a absolvit școala generală în orașul Sântana, unde a copilărit, a urmat studiile liceale la Timișoara, exact în liceul unde a mai studiat un alt laureat al premiului Nobel.
Stefan W. Hell, născut în 1960 în județul Arad, la Sântana, este profesor la Universitatea Heidelberg din 1990, director al Max Planck Institute for Biophysical Chemistry din Gottingen și conducător al diviziei Institutului de cercetare în domeniul cancerului, din cadrul Centrului Heidelberg.
Interesant este că profesorul Hell a învățat la același liceu ca Herta Muller, câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură, scrie Yahoo News.
Potrivit adevărul.ro, Herta Müller a absolvit Liceul german „Nikolaus Lenau” din Timișoara în 1972. De asemenea, Stefan Hell a venit la același liceu în 1977, însă a emigrat împreună cu familia în Germania după două trimestre. Profesorii spun că în catalog a avut numai note de 9 și de 10.
Bazele Liceului „Nikolaus Lenau” au fost puse în 1870, cu sprijinul Ministerul Cultelor și Instrucțiunii Publice din Budapesta. La începuturi a purtat numele de „Școala superioară reală”. La început se preda în maghiară, iar pentru că elevii nu știau prea bine această limbă, s-a trecut la germană.
Din 1942 liceul primește numele de astăzi, iar din 1955 și până astăzi își ține activitatea în edificiul din strada Gheorghe Lazăr numărul 2.
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)